Sva ljepota ''Četiri skakaonice''!

Najlepša sportska zimska čarolija bez dileme jeste turneja Četiri skakaonice, a svake godine za tu tvrdnju dobijamo potvrdu.

Ostali sportovi 31.12.2015 | 13:40
Sva ljepota ''Četiri skakaonice''!

Možda i najvažnije takmičenje u ovom sportu svaki put nam donese spektakl i velika uzbuđenja, tako je bilo i ove godine.

Iako je za najvećeg favorita važio Peter Prevc, trijumf u Oberstdorfu, prvoj stanici Novogodišnje turneje, odneo je domaći takmičar Zeverin Frojnd.

Osim samih skakača, i fotografi su nam pomogli da doživimo atmosferu iz nemačkog grada fantastičnim kadrovima, a mi smo odabrali 15-ak najboljih.

Frojnd je fenomenalno skočio u drugoj seriji – leteo je 137,5 metara i na kraju skupio 307,2 boda, tri više od drugoplasiranog Mihaela Hajbeka.Hajbek je imao najduži skok od 139 metara u drugoj seriji, ali su ga bolji uslovi prilikom zaleta koštali trijumfa na prvoj stanici Novogodišnje turneje.

Momak iz Bavarske Nemačkoj je doneo prvi trofej u Oberstdorfu od sezone 2002/2003.

Tada je Legendarni Sven Hanavald vezao peti trijumf na Novogodišnjoj turneji jer je 12 meseci ranije postao prvi čovek u istoriji koji je pokorio sve četiri stanice. Niko od Nemaca nije uspevao da se uključi u borbu, sve do Frajtaga prošle godine.

Najbolji ski skakači sveta se odmah sele u Garmiš Partenkirhen gde već u četvrtak od 14 časova počinju kvalifikacije.

Dan kasnije na programu je završno takmičenje na drugoj stanici (14.00), posle kojeg slede Insbruk i Bišofshofen.

Komentari / 0

Ostavite komentar