Video - Vidić: Moskva, hiljade navijača, kiša, trofej...!

Nemanja Vidić kaže u intervjuu za Reviju Mančester junajteda da mu je osvajanje Lige šampiona 2008. godine vrhunac karijere.

Fudbal 30.12.2015 | 11:20
Video - Vidić: Moskva, hiljade navijača, kiša, trofej...!

Tada je u Moskvi Junajted savladao Čelsi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, kada se Džon Teri okliznuo pri odlučujućem penalu i propustio šansu da ’Plavcima’ donese trofej.

“Osvojio sam Ligu šampiona u gradu u kojem sam živeo (Vidić je igrao za Spartak iz Moskve ranije), na stadionu na kojem sam igrao, i to u meču sa našim najvećim tadašnjim rivalom – od toga ne može bolje, Moskva je bila vrhunac moje karijete. Ljudi mi stalno govore o toj utakmici, ali nisam je gledao, draže mi je da mi ta sećanja budu u glavi. Bio sam tamo, igrao sam, ne treba mi da je gledam na televiziji“, rekao je srpski fudbaler i dodao:

“Sećam se da su se igrači skupili oko Drogbe posle njegovog isključenja, pokušao je da me udari, bio je frustriran. Onda se sećam penala, promašaja Terija i kad jer Edvin (van der Sar) odbranio penal Anelki. Zatim se sećam i hiljade navijača Junajteda sa kojima smo slavili po kiši. Osvojili smo taj trofej na pravi Junajtedov način, u dramatičnom stilu. Generacija pre mene tako je slavila u Barseloni, a 1968. igrali su se produžeci. Bilo je divno na kraju“.

Vidić je ponikao u Crvenoj zvezdi, a tokom karijere igrao je za subotički i moskovski Spartak, iz kojeg je 2006. godine prešao u Mančester Junajted, gde je odigrao 287 utakmica i postigao 19 golova.

Sa engleskim klubom osvojio je pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i pet Komjuniti šildova, a za reprezentaciju Srbije nastupio je 56 puta i postigao dva gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar