Vembli čeka "Orlove"?!

Neobaveštenost Fudbalskog saveza Engleske (FA) mogla bi da dovede do nastupa naše nacionalne selekcije na slavnom „Vembliju“.

Fudbal 29.12.2015 | 10:40
Vembli čeka "Orlove"?!

Naime, čelnici FA uopšte nisu znali za peti stav 21. člana Pravila takmičenja za Evropsko prvenstvo 2016, koji je još pre dva meseca doneo Izvršni komitet UEFA. A u tom stavu piše da, u poslednjih mesec dana pred početak takmičenja, učesnici predstojećeg šampionata Starog kontinenta mogu da odigraju samo jedan meč s timom koji će takođe nastupiti na toj fudbalskoj smotri.

Englezi su, previdevši to pravilo, već zakazali na svom tlu i pripremni duel sa Česima i kontrolni meč s Portugalcima, a sa Austrijancima i Mađarima bili su u pregovorima za preostali, treći termin. Međutim, sva ta četiri tima takođe su se kvalifikovala za EVRO 2016, pa će engleska reprezentacija morati da potraži neke druge suparnike.

Imajući u vidu da na predstojećem prvenstvu učestvuju čak 24 ekipe, ostalo je malo kvalitetnih mogućnosti za provere. Zato će naši „orlovi“, sastavljeni od igrača iz vrhunskih klubova, ali koji su zbog odsustva vrhunskih rezultata propustili priliku da se kvalifikuju, sigurno biti traženi od mnogih. Ko zna, možda gledamo Engleska - Srbija na „Vembliju“ negde između sredine maja i 10. juna 2016, kada počinje šampionat Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar