Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da odgovara na nove kritike iz Sarajeva i poručio da, ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

Srbija 27.12.2015 | 13:54
Vučić: Prećutaću kritike iz Sarajeva

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše kritike člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da njegova podrška Banjaluci znači vraćanje jednostranoj politici inata i konflikata, rekao da treći put sluša napade iz Sarajeva i da će treći put da prećuti.

„Treći put slušam napade i kritike iz Sarajeva, svaki put kada im je to potrebno za njihove unutrašnje prilike, i treći put ću da prećutim, ne zato što nemam šta da odgovorim ili što smo slabiji, već zato što želim najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom“, rekao je premijer Srbije.

Vučić je poručio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali da istovremeno voli Republiku Srpsku i ima obaveze prema tom entitetu, koje proizilaze iz Dejtonskog sporazuma, i da ukoliko neko želi sukobe i svađe, to u Srbiji neće naći.

Vučić je izjavio, povodom pokušaja politizovanja hapšenja 80 ljudi zbog korupcije i kriminala, da je to politički folklor, a da su činjenice nešto drugo.

Ne slažem se s Kirbijem, ali teška pitanja se ne rešavaju junačkim pokličima.

„Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin… Ja to još to nisam čuo“, rekao je premijer na pitanje novinara o pokušajima politizovanja opsežne akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

„To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti“, rekao je Vučić.

U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji kako je primetio zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS-a, član njenog Glavnog odbora.

Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

„Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade“, zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku vlade.

Izvor: NN/sputniknews.com

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zlatna kasika

27.12.2015 16:06

Pa nije budala da Bakira komentarise!!!

ODGOVORITE
Name

Bez komentara

27.12.2015 16:26

Da ima sta reci rekao bi. Ili postuj kompletan dejton ilu ga ne postuj.

Name

VRS RVI

27.12.2015 20:39

Re bez komentara: jesi li možda čuo za specijalne i paralelne veze, a i da ih nema baš bih volio vidjeti ko će i zašto ovo pokušati da zabrani. taj (neko) traži kavgu, nalik na svog baba.

Name

Miki

27.12.2015 16:12

Aco daje podršku Dodiku a istovremeno apsi kriminalce u Beogradu. Gde je tu doslednost?

ODGOVORITE
Name

E.M

27.12.2015 17:14

JA SAM BOSNJAK, ALI OVOG BAKIRA NE PODNOSIM NIKAKO. SAMO TRAZI PROBLEME I IZAZIVA KONFLIKTE. PRIJE JE GOVORIO DA SRBIJA NE ZELI POMIRENJE, A SAD KAD SRBIJA TO HOCE ON PRAVI PROBLEME. GORI JE OD ISIL-a.

ODGOVORITE
Name

Tri plus dva

28.12.2015 09:42

Taj sarajevski... ajde,clan predsednistva bi izgleda da zabrani gospodinu Vucicu sve veze sa Banjalukom.Ko zna mozda i uspe, na tri glasa racuna, jos samo da negde nabavi jos dva,pa na sud.

ODGOVORITE