Zaboravljeni? Još traje njihova agonija

Nema naznaka kada će službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić biti pušteni na slobodu.

Srbija 24.12.2015 | 16:15
Zaboravljeni? Još traje njihova agonija

Vlasti u Tripoliju uveravaju državne organe Srbije da su oni živi, kao i da svakog časa može doći do njihovog oslobađanja. I tako mesec i po dana.

Porodica Jovice Stepića, koji je otet sa koleginicom 8. novembra, i dalje ne gubi nadu u pozitivan ishod ove agonije. Njegova ćerka Olivera i braća Dragan i Velja, iz dana u dan iščekuju da Jovica bude oslobođen i da im se javi telefonom.

"Očekivali smo da se ovaj slučaj razreši mnogo ranije, za nedelju, najviše dve. Međutim, sve se odužilo i pretvorilo u agoniju. Ipak, stričevi i ja iz dana u dan se molimo i nadamo da će moj otac da bude oslobođen",  kaže Olivera.

Ona dodaje da im se i dalje niko od nadležnih ne obraća. Olivera smatra da je trebao bilo ko iz Ministarstva spoljnih poslova (MSP) da ih pozove i kaže im bar reči utehe.

"Mislimo da je red da se nama neko javi i obavesti nas ko je i zašto izveo ovu otmicu i kada će uslediti oslobađanje", smatra Olivera. Ona dodaje da će i ubuduće, kao i njeni stričevi, nastaviti da prati medije, jer su im oni jedini izvor informacija.

Ista je situacija i u porodici Slađane Stanković. Njen suprug Aleksandar išao je i u MSP, ali osim uveravanja da se ulažu maksimalni napori na oslobađanju dvoje otetih, više informacija nije dobio.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar