Hrvatska: Božo Petrov pada sa "Mosta"

Lista "Most" i njen lider Božo Petrov našli su se u neugodnoj poziciji nakon najave da bi mogli da potpišu koalicioni ugovor sa Hrvatskom demokratskom zajednicom /HDZ/, s obzirom na to da je Petrov prije izbora kod sudskog bilježnika potpisao izjavu da neće ulaziti u koalicije i da će u tom slučaju dati ostavku.

Region 24.12.2015 | 13:20
Hrvatska: Božo Petrov pada sa "Mosta"

Član liste "Most" Juro Martinović najavio je da će sa "Domoljubnom koalicijom" potpisati koalicioni ugovor.

Istovremeno, neimenovani javni bilježnik objašnjava da je osoba koja je potpisala i ovjerila izjavu - garant onoga što u njoj piše.

Portparol liste "Most" Nikola Grmoja tvrdi da Petrov nije prekršio obećanje dato javnosti.

"Ako bude formirana vlada Hrvatske, moraćemo zajednički potpisati ugovor o reformskoj vladi, a ne koalicioni ugovor. Izborili smo se za nestranačkog mandatara i sada je očigledno da smo uspjeli u tome da Tomislav Karamarko i Zoran Milanović ne budu premijeri", objašnjava on.

Hrvatski mediji pišu i o naglom raskidu dogovora "Mosta" i koalicije "Hrvatska raste", na čelu sa SDP-om jer su, navodno, članovi te koalicije pokušali da vrbuju pripadnike "Mosta" da glasaju za Milanovića kao premijera.

"Most" još nije predočio dokaze za te tvrdnje, a najavljuje da ih neće ni objelodaniti, pa iz SDP-a stižu optužbe da je riječ o "policijskoj i bezbjednosnoj operaciji HDZ-a", kojom je lider "Mosta" Božo Petrov "priveden" u novu koaliciju.

Nedoumice je dodatno "podgrijao" Slaven Dobrović, član Nacionalnog vijeća "Mosta", koji je izjavio da nisu poznavali sadašnjeg mandatara Tihomira Oreškovića, te da su se sreli sa njim dan-dva prije nego štu su stavili potpis za njega kao mandatara.

Članovi liste "Most" su prije dva dana pregovarali sa listom "Hrvatska raste", a Orešković je promovisan za mandatara nepuna 24 časa nakon toga.

Neki mediji zato postavljaju pitanje - otkud pregovori između Oreškovića i "Mosta" u periodu kada je bio aktuelan dogovor sa SDP-om?

Hrvatski portali, takođe, komentarišu jezik mandatara Oreškovića, koji je Kanađanin, a već dugo živi u Amsterdamu.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Deda Nole

24.12.2015 12:23

Zaudara na HDZ,mandatar nije hrvat,ne govori hrvatski,a pitanje je sta su mu bili roditelji i kada su napustili Hrvatsku,njegove strucne sposobnosti tek trba dokazati jer on u sustini i ne poznaje Hrvatsku,zelim mu uspeha u radu.

ODGOVORITE
Name

vrijeme kurve, fukare i budale

24.12.2015 13:32

Od Triglava do Djevjdjelije, sve ista g.vna.

ODGOVORITE
Name

Ante

24.12.2015 13:52

Nije Bozo los covjek samo biskupi jedu go...a vidjelo se kako drhti ko mrsavo tele sad je upao u vrazije kolo.

ODGOVORITE
Name

...

24.12.2015 15:29

Hoce Tomislav, nece Karamarko.Hoce Zoran, nece Milanovic, vala e bas mi je svega dosta pa i tog vaseg Mosta...

Name

Mikailo

24.12.2015 16:08

Cestitam braci (zapadnim) hercegovcima jer su opet uspjeli osvojiti vlast u Zagrebu. Tako i nas Mile nocu slatko sanja da vlada Srbijom. Ovde nema vise nista zanimljivo.

ODGOVORITE
Name

jp

24.12.2015 18:50

Demokratija je umrla a mozda nikad nije pravo ni zazivjela ,pokoj joj dusi.

ODGOVORITE
Name

Ante

25.12.2015 19:37

I bozo sadi blitvu sta si se uhvatio posla koji ne znas radit blitva i kapula je za tebe.

ODGOVORITE