Pedrosa duguje osam miliona evra na ime poreza!

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa našao se na listi 4.855 Španaca koji duguju više od milion evra na ime poreza.

Ostali sportovi 25.12.2015 | 12:20
Pedrosa duguje osam miliona evra na ime poreza!

Poreska uprava Španije je individualcima i kompanijama koje su među većim dužnicima poslala obaveštenje da će njihova imena biti objavljena javno, a na listi se navodi da Pedrosa duguje 7.8 miliona evra.

Sam Pedrosa se nije oglašavao otkako je lista objavljena, ali je preko svog advokata istakao da nije ni na koji način želeo da izbegne plaćanje poreza.

30-godišnji Pedrosa je zauzeo četvrto mesto u generalnom plasmanu kraljevske klase Moto GP šampionata i trijumfovao je na trkama u Japanu i Maleziji. Intervju koji je dao za B92 možete da pročitate u našoj rubrici ‘Intervjui’.

Pored Pedrose, od sportista su se na listi našli bivši fudbaler Barselone Gabrijel Milito i nekadašnji predsednik Reala Lorenco Sans.

Pedrosa nije prvi vozač iz Moto GP šampionata koji je imao probleme zbog utaje poreza. Valentino Rosi je pre nekoliko godina platio 35 miliona u Italiji kao deo nagodbe, Loris Kapirosi je morao da plati dva miliona evra, Marko Melandri je dobio uslovnu kaznu zatvora na 19 meseci, dok slučaj Maksa Bjađija i dalje traje. Njihovi problemi sa zakonom su došli kao posledica toga da imaju prebivalište u drugoj zemlji, a ne u svojoj domovini.

Komentari / 0

Ostavite komentar