ABA: Zvezda jača od Bajerna, ali ne i od Budućnosti!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u Podgorici sa 68:54 u derbiju i poslednjem meču 15. kola ABA lige.

Košarka 22.12.2015 | 15:20
ABA: Zvezda jača od Bajerna, ali ne i od Budućnosti!

Podgoričani su tako zadržali prvo mesto na tabeli i sada imaju skor 13-2, dok je tim Dejana Radonjića pretrpeo četvrti poraz u sezoni i sada je treći iza Budućnosti i Cedevite.

Duel je praktično odlučen već u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio sa 28:11. Zvezda je na krilima sjajnog Gudurića uspela da se već sredinom druge deonice vrati na samo minus tri (28:25), ali se previše potrošila u tom periodu i u nastavku nije imala snage za potpuno preokret.

Već početkom poslednje deonice meč je praktično odlučen posle nekoliko trojki domaćina. Posle poena Jaramaza u 35. minutu bilo je 62:44, pa je Zvezda do kraja meča pokušavala da izbegne ubedljiviji poraz od pobede iz Beograda protiv iste ekipe. Uspela je u tome Zvezda i na kraju osvarila barem jedan cilj pred odlazak u Podgoricu.

Veoma motivisani i raspoloženi bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragićević predvodio je domaćina sa 20 poena i 10 skokova. Marić je dodao 16 poena i 10 skokova, a Sead Šehović 11 poena. Na drugoj strani, samo je Marko Gudurić bio raspoložen sa 20 poena, 2 skoka i 3 asistencije, Štimac je dodao 13, a Tompson 8 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar