Susret vladara Rusije i Srbije nakon vijeka

Prvi put nakon jednog veka u nekadašnjem Petrogradu, danas Sankt Peterburgu, sreli su se potomci kraljevskih porodica Rusije i Srbije, Romanov i Karađorđević, na humanitarnoj izložbi “Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela”.

Svijet 22.12.2015 | 14:15
Susret vladara Rusije i Srbije nakon vijeka

U ime porodice Romanov izložbi je prisustvovala kneginja Olga Kulikovskaja Romanov, a u ime porodice Karađorđević princ Ðorđe koji je nakon promocije kneginji uručio specijalni primerak kapitalnog izdanja “Rasijsko iskustvo”, jedinstvene knjige optočene zlatom, a posvećene ruskom i srpskom slikarstvu XX i XXI veka koja predstavlja zajedničko izdanje Kraljevskog reda vitezova, ruskog Fonda “Vozroždenije” i “Moscow Media Group”.

Princ Ðorđe, koji je pokrovielj i osnivač Kraljevskog reda vitezova, je tom prilikom rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo da su porodice Romanov i Karađorđević povezane rodbinskim vezama i, kako je rekao, bratskom ljubavlju dva naroda.

Zahvalivši, kneginja Olga je rekla da “Srbija i Rusija razvijaju kulturnu saradnju kroz ovako vredne projekte“, saopštila je Informativna služba Kraljevskog reda vitezova.

Inače, događaj su organizovali Kraljevski red vitezova, Grad Petrograd i Muzej-Dvorac na Jelagin ostrvu, a uz podršku Gubernatora Petrograda Georgija Sergejeviča Poltavčenka, Fonda Sv.Vasilije Veliki, Ambasade Srbije u Rusiji i Kluba Pravoslavnih Privrednika.

Humanitrna izložba/forum “Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela”, otvorena je 11. decembra u letnjem dvorcu Cara Aleksandra I Romanova, na Jelagin ostrvu u Petrogradu, a traje do 25. decembra 2015.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ПОСМАТРАЧ

22.12.2015 19:17

МАСОНСКА ПОСЛА. ПОНОВО НАМ МАСОНИ СВЛАЧЕ И ОБЛАЧЕ НАИВНЕ СРБЕ ПРЕКО КУЛТУРНИХ МАНИФЕСТАВИЈА КОЈЕ СУ ПОТЧИНИЛИ СBОЈИМ ЦИЉЕВИМА?

ODGOVORITE
Name

Za Kralja

22.12.2015 20:03

Dace gospod Bog. Do godine na KiM!

ODGOVORITE