Todorić: Nije idealno, ali vjerujemo u Božića!

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić izrazio je poverenje u trenera Petra Božića i nakon nezgodnog poraza od Mega Leksa proteklog vikenda.

Košarka 22.12.2015 | 19:00
Todorić: Nije idealno, ali vjerujemo u Božića!

Crno-beli su nakon serije od dve pobede ispustili 18 poena prednosti i izgubili u Pioniru od tima iz Sremske Mitrovice.

"Ne pamtim ovakav razvoj meča, a dugo sam u košarci. Možda najboljih 27-28 minuta u sezoni, a onda smo sve to prosuli za nekoliko minuta. Težak, bolan poraz, kojim smo izgubili šansu da budemo u plej-ofu", istakao je Todorić.

Partizan je nakon poraza od direktnog rivala u borbi za plej-of ostao na četiri pobede od četvrte pozicije koja vodi u doigravanje.

"Sada nam predstoji borba za gornji dom tabele. Neće biti nimalo lako, jer treba, pre svega pishološki da podignemo igrače. Ali, moramo da izdržimo. Hvala navijačima koji nas sve vreme podržavaju. Molim ih za strpljenje, jer pravljenje tima iziskuje dug period. Ekipe se formiraju obično u junu i julu, a mi smo, da ne ponavljam zašto i kako, to uradili pred start prve utakmice. Napravili smo pomake u igri. Nažalost i sreća nas nekoliko puta nije pogledala. Ali, ne smemo da posustanemo", dodao je Todorić.

Nakon devetog poraza sezone krenule su spekulacije o mogućoj smeni mladog trenera Petra Božića.

"Nije idealno, ali najlakše je povući ishitren potez, a Partizan to nikada nije radio, bar ne koliko se ja sećam, a dugo sam u klubu. Božić ima puno poverenje kluba. Kada smo ga angažovali, bili smo svesni da je neiskusan, da će biti i grešaka, ali verovali smo i verujemo da ima potencijala. Jedna od uloga trenera je i da trpi pritisak. Tako je uvek u sportu. Ali, hajde da pogledamo malo smirenije, da vidimo kako je, primera radi Vanja Marinković šutirao je 1/9 za tri poena, od čega je sedam šuteva bilo otvoreno, ili Pera Aranitović 4/14", istakao je Todorić za "Večernje novosti".

U sledećem meču Patizan gostuje MZT-u u Skoplju.

Komentari / 0

Ostavite komentar