Matić o Murinju: Loš odnos?! To su pisali idioti!

Nemanja Matić se pridružio grupi saigrača koja je javno deklarisala podršku sada već bivšem treneru Čelsija Žozeu Murinju. "Idioti su pisali da se nas dvojica ne slažemo", rekao je danas igrač Čelsija.

Fudbal 22.12.2015 | 14:00
Matić o Murinju: Loš odnos?! To su pisali idioti!

Žoze Murinjo je posle poraza od Lestera govorio da su ga pojedini igrači "izdali", u smislu da nisu ispunjavali na terenu ono što je od njih tražio. Dan kasnije, Murinjo je smenjen zbog crne serije rezultata u Premijer ligi.

Ipak, mnogi od igrača iskazali su mu javnu podršku i zahvalnost, iz čega bi moglo da se zaključi da "svlačionica nije bila problem".

Toj grupi igrača danas se pridružio i Nemanja Matić, koji je u Beogradu rekao da mu je veoma žao što Murinjo više nije trener i odbacio je tvrdnje da je imao loš odnos sa Portugalcem.

"Radio sam sa Murinjom dve prelepe godine, tako da će me za njega uvek vezivati lepe uspomene. Pročitao sam i ja nekoliko puta da sam imao loše odnose sa njim, biću malo grub, ali ti što su to pisali su verovatno neki idioti, ne znam samo gde su mene našli. Komentarisao sam i sa Murinjom te navode, nasmejali smo se samo", izjavio je Matić novinarima u Staroj Pazovi posle svečanosti na kojoj je drugi put uzastopno proglašen za fudbalera godine u Srbiji.

On je ocenio da je 2015. godina bila veoma uspešna za njega jer je sa Čelsijem osvojio Premijer Ligu i Liga kup, ali da ostaje žal zbog neuspeha sa reprezentacijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Ako se i to u narednom periodu desi smatraću da sam napravio uspeh u svojoj karijeri. Nadam se da ću ovaj trofej osvojiti opet, da li će to biti sledeće ili neke druge godine teško je prognozirati. Pojavili su se novi mladi fudbaleri od kojih očekujemo dosta, ali ja se neću predati. Pokušaću da im otežam što više, da i oni uz mene napreduju, da ja uz njih napredujem".

Za to će mu biti potrebni dobri rezultati sa Čelsijem, koji od pre dva dana ima novog trenera - Gusa Hidinka.

"Iskusan stručnjak koji je već radio u klubu, poznaje ljude, poznaje mentalitet, tako da očekujem da ćemo uspeti da napravimo dobre rezultate sa njim. Smena trenera došla je u zaista teškom trenutku, kad smo u nezavidnom pokušaju u ligi. U Ligi šampiona smo zaista dobri, bili smo prvi u grupi, izvukli smo teškog protivnika, Pari Sen-Žermen, ali nikad se ne zna. Ima još dosta da se igra, nadam se da ćemo uspeti da spasimo sezonu".

Prema njegovim rečima Premijer liga je zaista ujednačena i ne postoje ekipe protiv kojih možete da uđete u utakmicu, a da ste sigurni da ćete pobediti.

"Ako pogledate rezultate ove sezone, ne samo naše, svima je jasno da je teško. Mislim da će do samog kraja biti neizvesno ko će biti šampion", naveo je Matić i dodao da mu se dopada tradicija na Ostrvu po kojoj se igra fudbal za vreme praznika.

Komentari / 0

Ostavite komentar