Auto-stoperi krali telefone vozačima

Muris Jusić (27), iz Bosanske Krupe, te Rajka Uzelac (28), iz Krupe na Uni, osumnjičeni su da su kao auto-stoperi na relaciji Prijedor – Banjaluka krali telefone vozačima koji su ih povezli, potvrdio je “Nezavisnim” policijski izvor.

Republika Srpska 18.12.2015 | 17:01
Auto-stoperi krali telefone vozačima

Pripadnici Policijske stanice Novi Grad su operativnim radom na terenu došli do informacije da je taj dvojac, tokom ovog mjeseca, pokrao vozače E.M. i M.V.

“Kriminalističkom obradom, policijski službenici su utvrdili da su osumnjičena lica krivična djela za koja se sumnjiče počinila na način da su u večernjim časovima stopirali vozače na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka, a nakon ulaska u automobile za vrijeme vožnje koristili su nepažnju vozača i otuđivali mobilne telefone, koji su se nalazili na dostupnim mjestima”, saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Nakon ovih krađa, mobilne telefone su dalje prodavali trećem licu na području Prijedora.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih.

“CJB Prijedor apeluje na građane koji u svojim vozilima prevoze nepoznata lica, da budu maksimalno oprezni prilikom ostavljanja mobilnih telefona, novčanika, torbica, i drugih ličnih stvari koje bi mogle biti predmet krađe”, navodi Matićeva.

Prijedorska policija poziva građane da, ukoliko su bili žrtve ovakvih krivičnih djela, podnesu prijavu u najbližu policijsku stanicu.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar