NBA: Kavsi pobedili Tander, Rokitsi lako sa Lejkersima...

Protekle noći u NBA ligi su odigrane tri utakmice, a pobede su ostvarili Klivlend Kavalirsi, Hjuston Rokitsi i Šarlot Hornetsi.

Košarka 18.12.2015 | 15:40
NBA: Kavsi pobedili Tander, Rokitsi lako sa Lejkersima...

Kavalirsi su na svom terenu pobedili Oklahoma Siti Tander sa 104:100, Rokitsi su sa 107:87 slavili protiv Los Anđeles Lejkersa, dok su Hornetsi sa 109:99 bili bolji od Toronto Reptorsa u Severnoj Karolini.

Lebron Džejm je bio junak 17. pobede Kavalirsa ove sezone sa 33 poena, 11 asistencija i devet skokova, a još petorica igrača u pobedničkom timu imala su dvocifreni učinak. Tristan Tompson dodao je 14 poena i 15 skokova, dok je Ričard Džeferson upisao poen manje.

Kod Tandera, trojica igrača imala su po više od 20 poena, ali to im nije bilo dovoljno da zabeleže 18. trijumf. Rasel Vestbruk je utakmicu završio sa 27 poena i deset asistencija, Kevin Durent je dodao 25 poena i pet asistencija, a Serž Ibaka 23 poena i devet skokova.

Rokitsi su se postarali da domaćini u noći između petka i subote nemaju maksimalni učinak pokorivši Los Anđeles. Očekivano, Džejms Harden je predvodio Teksašane u duelu sa Lejkersima sa 26 poena i po šest skokova i asistencija. Dvajt Hauard je imao 16 poena i 15 skokova, Terens Džons je dodao isti broj poena, a zapažen je bio i Klint Kapela sa deset poena i 12 skokova.

Među Lejkersima, Kobi Brajant je imao 22 poena, uz solidan šut iz igre za njegove uslove – 9/16, i osam skokova, dok je Džulijus Rend dodao 18 poena i deset skokova. Lejkersima je to bio 22. poraz ove sezone, a Rokitsi su upisali 13. pobedu.

Hornetsi su protekle noći zabeležili 15. pobedu u kojoj je najbolji bio Džeremi Lin sa 35 poena i pet skokova. Odličan u pobedničkoj ekipi bio je i Kemba Voker sa 27 poena, sedam asistencija i šest skokova, dok je Pi Džej Herston upisao 14 poena. Kod Reptorsa, kojima je to 11. poraz od početka sezone, Demar Derozan je imao 31 poen, dok je Kajl Louri upisao 20 poena i sedam asistencija.

Komentari / 0

Ostavite komentar