Srpska je uvijek uz braću sa Kosmeta!

Narod Srpske uvek je bio uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji, a humanitarna organizacija "Božur RS", koja već pune četiri godine aktivno pomaže najugroženijim Srbima koji žive u tamošnjim enklavama, primer je humanosti i istinske pravoslavne, bratske ljubavi!

Republika Srpska 17.12.2015 | 08:10
Srpska je uvijek uz braću sa Kosmeta!

Grupa Banjalučana okupljena u ovoj organizaciji svake godine organizuje mnogobrojne humanitarne akcije prikupljanja hrane, odeće, računara i druge školske opreme i novogodišnjih paketića.

Pakete pomoći rado nose Srbima i njihovoj deci koji žive u veoma teškim uslovima u enklavama na jugoistoku KiM.

"Božur RS" je pomoć, u saradnji sa tamošnjim sveštenicima i monasima, donosio Srbima u Peći, Prizreni, Štrpcu, Obilićevu, Prilužju i drugim mestima, a paketi su deljeni i u manastirima Visoki Dečani, Velika Hoča, Zočište...

"Uvek smo bili uz našu braću sa Kosova. Potreseni smo uslovima u kojima oni žive. Siromaštvo, nezaposlenost, strah su vidljivi u svakom selu u ovim enklavama, ali nadu ipak nisu izgubili, jer su to hrabri i ponosni ljudi", priča, za "Novosti", utiske sa KiM Đorđe Grubišić, predsednik organizacije "Božur RS".

POZIV
Članovi "Božura RS" pozvali su sve ljude iz Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske da im se javne na njihovoj fejsbuk-stranici ukoliko mogu da pomognu u akciji prikupljanja novogodišnjih paketića i druge vrste pomoći za Srbe sa KiM.

Banjalučki humanisti posebnu brigu vode o mališanima sa KiM kojima su i ove godine spremili novogodišnje paketiće. Dečji osmesi u trenutku dok im uručuju paketiće najveća su nagrada za članove ove organizacije.

"Pripremili smo oko 350 paketića koje ćemo odneti deci Kosova oko Nikoljdana. U toku je akcija prikupljanja i molim sve ljude da se priključe ovoj našoj akciji kako bismo obradovali što više dece koja odrastaju bez osnovnih namirnica i bez dečje slobode u ovim enklavama", kaže Đorđe.

"Božur RS" je organizovao mnogobrojna sportska takmičenja, druženja mladih i zabave na kojima se prikupljao novac za pomoć najugroženijim Srbima na KiM.

Letos su ovi momci organizovali dolazak 20 mališana sa KiM u Banjaluku.

"Dobri ljudi su primili ovu decu u svoje domove. Želeli smo da im upriličimo divan boravak u gradu na Vrbasu, da osete slobodu i ljubav Krajišnika prema svojoj braći na KiM", kazao je Grubišić.

SPASLI BOLNICU

"Banjaluka je uvek uz vas" bio je naziv akcije prikupljanja pomoći za osposobljavanje bolnice u Goraždevcu.

"Srbima koji žive u tom mestu prva bolnica bila je udaljena čak 80 kilometara, a iz bezbednosnih razloga selo nisu smeli da napuštaju noću. Zato smo organizovali ovu akciju kako bismo osposobili tamošnju bolnicu i dali smo svoj skromni doprinos",  rekao je Grubišić.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar