Jovetić: Premijer liga je lakša od Serije A!

Reprezentativac Crne Gore kaže da kao igrač Intera mora više da se bori sa protivničkim odbranama, nego dok je bio u Engleskoj.

Fudbal 19.12.2015 | 18:00
Jovetić: Premijer liga je lakša od Serije A!

Stevan Jovetić iz Partizana je sa nepunih 19 godina prešao u Fiorentinu, a kada je postao jedan od najboljih ofanzivaca u Seriji A, Mančester siti ga je leta 2013. otkupio za 22 miliona funti.

"U Sitiju mi je bilo lakše da igram nego sada u Italiji, gde se napadačima ostavlja vrlo malo prostora. Što se tiče mog statusa tamo, imao sam normalan odnos sa trenerom Pelegrinijem. Nikada se nismo svađali, samo sam smatrao da zaslužujem veću minutažu, a i dalje to mislim. Čak i kada sam davao golove, išao sam na klupu posle najviše 60 minuta. Teško je ostvariti više u takvom statusu".

Odlazak na pozajmicu u Inter bio je logična odluka i pokazao se kao pun pogodak.

Jovetić se nije nadavao golova (četiri), ali to mu nikada i nije bila najveća vrlina. Srećan je što je standardni prvotimac i jer njegov tim vodi na tabeli, sa po četiri boda više od Napolija i Fiorentine.

Ako ne bude velikih "lomova", naredne jeseni će ponovo zaigrati u nekom od evropskih takmičenja, a Jovetić veruje da je crno-plavima mesto u najjačoj konkurenciji.

"Inter spada u 10 najvećih klubova na svetu".

Komentari / 0

Ostavite komentar