Anonimni obračun ISKRE sa bivšim predsjednikom

Dva puta je Dragan Čavić pokušao da, kako se navodi, "iskoristi svoju zakonsku mogućnost da reaguje na laži koje je emitovala "Iskra", oba puta bezuspješno. 

Republika Srpska 13.12.2015 | 00:00
Anonimni obračun ISKRE sa bivšim predsjednikom

1. POKUŠAJ DRAGANA ČAVIĆA DA ISKORISTI ZAKONSKU MOGUĆNOST I DA

REAGUJE NA LAŽI KOJE JE EMITOVALA "ISKRA" ZAVRŠIO SE NEUSPJEŠNO , IAKO

SE ČAVIĆ POTPISAO POD SVOJ KOMENTAR. MEĐUTIM, DO OBJAVLjIVANjA NIJE

DOŠLO A KOMENTAR I DALjE "ČEKA NA PREGLED"

13. decembar 2015. u 11:58

U dijelu teksta kojeg ste objavili ne navodeći izvor, bez prikazivanja navodno autentičnog teksta „nekih stranaca" naglasili ste kao „veoma bitnu preporuku da Dragan Čavić kao provjeren i dobar saradnik u projektima „stranaca" bude nametnut kao vođa poslanika opozicije" čime ste objavili najgnusniju laž smišljeno i tendenciozno sa jasnom namjerom da kod vaših čitalaca izazovete utisak mržnje i gađenja zbog „navodne provjerene Čavićeve saradnje sa nekim stranim centrima moći na zapadu" u rušenju vlasti u Republici Srpskoj.Budući da je vaše gnusne konstrukcije i neistine prenijelo i više režimskih medija a posebno RTRS u najgledanijem terminu vaša odgovornost za plasiranu neistinu i klevetu je primarna i nemjerljiva.

Na ovaj način teško ste oklevetali ne samo mene nego i sve članove moje porodice i izložili sve nas mogućem linču i preziru od strane ostrašćenih pojedinaca i grupa čime ste svjesno ugrozili moju ličnu i porodičnu bezbjednost.Ne samo da ste teško uvredili mene , učesnika otadžbinskog rata od prvog dana,već i moju suprugu koja je samnom dijelila svu ratnu nesreću u Banjaluci cijelog rata, kao i mog jedinog brata takođe učesnika rata od prvog dana,mog bolesnog oca i moju mrtvu majku koji su nas dvojicu čekali sa zebnjom dok smo bili na ratištima,uvredili ste moju djecu koja moje nose moje prezime, uvredili ste moje maloljetne unuke koji nose moje prezime, i stavili ste svoj „pogani pečat takozvanog izdajnika" cijeloj porodici Čavić.

Ogorčen vašim klevetama mogu vam samo reći da ste meni i mojoj porodici nanijeli ogromnu štetu i doveli u opasnost sve članove moje porodice da budu napadnuti i povrijeđeni od strane ostrašćenih, ogorčenih i indoktrinisanih pojedinaca i grupa, što ukazuje na svu vašu bezočnost i neograničenu spremnost da u zaštiti režima prospete i krv nedužnih pa i maloljetnih koji nose moje prezime , samo da bi sačuvali režim.

Vašim pisanjem svima nama Čavićima stavili ste metu na prsa i poručili „PUCAJTE U IZDAJNIKE!" ne znajući koliko je nas Čavića učestvovalo u otadžbinskom ratu i

koliko je naših najbližih srodnika postradalo u stvaranju Republike Srpske pucnjima MUSLIMANSKIH I USTAŠKIH BOJOVNIKA.

Meni ste okačili „sramno zvono tzv. izdajnika i stranog plaćenika", a samo prije par sedmica ja sam kao prvi Srbin u poslijeratnoj političkoj istoriji predložio u Narodnoj skupštini Republike Srpske „Deklaraciju o genocidu NDH nad srbima,jevrejima i romima tokom drugog svjetskog rata"čiji su autori ugledni akademici i profesori Kosta Čavoški,Smilja Avramov i Vasilije Krestić, što je prihvaćeno i izglasano po prvi put u nekom parlamentu nakon punih 70 godina pobjede nad fašizmom.

Tražim da odmah objavite ovu moju reakciju na vašu morbidnu i gnusnu konstrukciju .Budući da sam primoran da se branim od vaših kleveta pokrenuću sve

dostupne mehanizme pravne zaštite od vaših kleveta, a svako ugrožavanje moje lične i porodične bezbjednosti opravdano ću smatrati rezultatom ovog vašeg sramnog pisanja neistina.

Takođe tražim da me obavjestite ko su u vašoj redakciji odgovorni i nadležni urednik i autor ovog sramnog teksta koji su ga publikovali a nisu imali hrabrosti da se potpišu i snose punu krivičnu i materijalnu odgovornost za objavljeno , kako bih mogao da , u skladu sa odredbama zakona , pokrenem postupak tužbi po više osnova prekršajne i krivične odgovornosti protiv odgovornih lica u vašoj redakciji.

2. POKUŠAJ DRAGANA ČAVIĆA DA ISKORISTI ZAKONSKU MOGUĆNOST I DA

REAGUJE NA LAŽI KOJE JE EMITOVALA "ISKRA" TAKOĐE JE ZAVRŠIO

BEZUSPJEŠNO , IAKO SE ČAVIĆ POTPISAO POD SVOJ KOMENTAR. MEĐUTIM, DO

OBJAVLjIVANjA NIJE DOŠLO A KOMENTAR I DALjE "ČEKA NA PREGLED"

13. decembar 2015. u 13:17

Gospodo nepoznati autori ovog članka koji proizilazi iz nepoznatog dokumenta kojeg je napisao nepoznati autor a kojim klevetate poznate osobe očekujem vaš odgovor na pismo koje sam vam danas već uputio.

Očigledno da nemate hrabrosti da se suočite sa pravnim posledicama vaših klevetanja kao što nemate ni hrabrosti da objavite moj odgovor na monstruozno konstruisane kvalifikacije kojima ste teško uvredili cijelu porodicu Čavić i ozbiljno ugrozili našu ličnu i porodičnu bezbjednost .

Ako imate imalo novinarskog profesionalizma i ljudske časti objavite pismo koje sam vam već poslao da vaši čitaoci imaju priliku pročitati reakciju osobe koju ste direktno imenom i prezimenom prozvali i oklevetali na najcrnji mogući način.

Poštujući vaša pravila o komentarima upućujem vam ovaj zahtjev za objavu već upućenog pisma- reakcije sa punom ličnom identifikacijom i privatnom e-mail adresom.

Dragan Čavić

Komentari / 0

Ostavite komentar