Federer: Rafa je teži rival od Novaka, ali…

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da ne može da se odluči ko je superiorniji igrač Novak Đoković ili Rafael Nadal.

Tenis 14.12.2015 | 09:40
Federer: Rafa je teži rival od Novaka, ali…

Federerova rivalstva sa Đokovićem i Nadalom spadaju među najbolje u istoriji tenisa, iako sa Špancem ima negativan skor (11-23), dok je sa najboljim teniserom sveta izjednačen (22-22).

“Njih dvojica su potpuno drugačiji tenisera, ali je za mene Rafa teži rival iako me je Novak pobedio gotovo u identičnom broju mečeva”, istakao je Federer.

Švajcarac je tokom sezone koja je iza nama poražen od Đokovića u tri finala Gren slema i zato je odlučniji u nameri da mu se naredne godine osveti. To je upravo jedan od razloga zašto je postavio Ivana Ljubičića za trenera jer veruje da može da mu pomogne baš u duelima sa srpskim teniserom.

“Novaka je bilo teško pobediti, posebno u velikim mečevima. Ima neverovatno samopouzdanje i nadam se da će mu ono pasti pre ili kasnije, ali svejedno vredno radim da bih ga stigao”, naglasio je Federer, “Jednostavno, Novak je postao teniser kojeg je teško pobediti. Svoju igru je odveo na novi nivo i teže mi je da dominiram u duelima sa njim. Ali, ostvario sam nekoliko pobeda u našim susretima i zaista uživam u njima”.

Komentari / 0

Ostavite komentar