Zabrinuti zbog porasta tenzija u Ukrajini

Rusija je izrazila zabrinutost zbog porasta tenzija na istoku Ukrajine tokom proteklog meseca i povećanog prisustva ukrajinskih snaga u tom regionu, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin.

Svijet 12.12.2015 | 07:51
Zabrinuti zbog porasta tenzija u Ukrajini

On je naveo da oružžane snage Ukrajine nastavljaju da povećavaju prisustvo svojih snaga u regionu, „čak i ne skrivajući premešštanje tešške tehnike", prenosi Sputnjik.

„Zabrinjava nas, a to potvrđuju i posmatrači OEBS-a, to ššto tokom poslednjih mesec dana napetost ponovo raste. Sedamdeset odsto režžima prekida vatre važžilo je u oblasti Donjecka. Iz rejona koje kontroliššu snage Ukrajine redovno se puca na Gorlovku,ŽŽeleznu Balku...", rekao je Čurkin na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Samo u oblasti Gorlovke, prema podacima obavešštajne služžbe Donjecka, razmeššteno je 85 tenkova, 12 oklopnih vozila, 30 raketnih lansera“, rekao je ruski diplomata.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

car

12.12.2015 09:07

Smisljen potez AMERIKE da umanji uticaj i dejstvo vojske RUSIJE u SIRIJI pa im prave problem na kucnom pragu AMERIKO CEMERIKO.

ODGOVORITE