Vatrogasci gasili požar na pogrešnom avionu

Vatrogasci na jednom kineskom aerodromu u južnom dijelu države munjevito su reagovali na prijavu požara na avionu, ali su pjenom zasuli pogrešnu letjelicu što je njen polazak odložilo za oko 10 časova, prenosi agencija AP.

Svijet 11.12.2015 | 12:28
Vatrogasci gasili požar na pogrešnom avionu

Ta agencija navodi da je na aerodromu u Fužou posada jednog aviona prijavila varničenje na letjelici na šta je osam vatrogasnih kola reagovalo hitno i polilo avion koji se spremao za polijetanje ogromnom količinom pjene za gašenje vatre.

Problem je bio u tome što su vatrogasci pogriješili avion te su intervenciju izveli na pogrešnoj letjelici, punoj putnika i spremnoj za polijetanje.

Greška je brzo ispravljena pa je intervencija ponovljena i na avionu čija je posada prijavila probleme, ali je let aviona koji je greškom pokriven pjenom odložen čak 10 sati, jer su izvršene bezbjednosne provjere, odnosno da li je pjena oštetila motore.

Zbog incidenta je pomjereno ukupno 30 letova, saopšteno je iz uprave aerodroma koji se izvinio putnicima zbog pogrešne intervencije vatrogasaca.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

11.12.2015 10:14

Buahahaha

ODGOVORITE