SP: Prva pobjeda, Srpkinje nadomak 1/8-finala!

Rukometašice Srbije na korak su do plasmana u drugu fazu Svetskog šampionata, pošto su u četvrtom kolu A grupe pobedile Japan sa 27:22 (13:12).

Ostali sportovi 09.12.2015 | 20:20
SP: Prva pobjeda, Srpkinje nadomak 1/8-finala!

Ekipa Saše Boškovića sada ima tri boda, jedan više od Japana, a da bi osigurala plasman u osminu finala, potrebno je da u petak od 18.30 savlada Tunis.

U prvom poluvremenu igralo se sa mnogo grešaka i preokreta na obe strane – Japanke su bile bolje na početku, ali Srbija je u jednom trenutku imala i tri poena viška. Ipak, na poluvremenu je bilo samo +1, a Japanke su se držale sve do sredine drugog poluvremena.

Tada je odbrana postala još čvršća, i Jovana Risović vezala je nekoliko sjajnih intervencija, a na drugoj strani je Srbija uvećavala prednost, da bi posle kola Krpež Srbija prvi put stvorila pet golova viška (23:18).

Posle tog trenutka Japanke nijednom nisu prišle na manje od četiri gola zaostatka, pa su Srpkinje upisale prvi trijumf na šampionatu.

Tok meča:

Naše rukometašice slabije su počele meč, Japanke su povele sa 3:1, a onda su naše vezale tri gola i preokrenule. Stvorile su naše i dva gola viška, ali igralo se u serijama, pa je Japan od 4:6 vezao tri pogotka i poveo sa 7:6.

Tu nije bio kraj serijama, posle 15 minuta bilo je nerešeno i videli smo post od tri-četiri minuta na obe strane, a onda je Krpež pogodila posle odbitka i naše su povele sa 9:8. Srbija je u tim trenucima imala igračicu više, a onda smo videli najlepši potez na utakmici – Kristina Liščević primetila je da je protivnički čuvar mreže na sredini terena i sa celog terena je uspela da zatrese mrežu (10:8).

Naše su zaigrale nešto brže i posle polukontre Stoiljkovićeva je pogodila za 11:8 i +3 prvi put na utakmici. Tada je selektor Japana zatražio tajm aut, a onda je Šiobuđi pogodila i dala prvi gol svog tima posle osam i po minuta.

To je bio uvod u post na drugoj strani – Rajovićeva i Krpež promašile su po zicer, a Japanke su uhvatile priključak i izjednačile na 11:11. Konačno, posle šest minuta, Stoiljkovićeva je pogodila sa zemlje, bio je to udarac brzine 82 km/h za prednost 12:11, da bi Janjuševićeva posle dobre finte pogodila za 13:11.

Ipak, na kraju poluvremena Srbija je imala samo gol viška - 13:12.

Posle tri minuta bez gola na obe strane u drugom poluvremenu, Janjuševićeva je dala svoj drugi gol, ali je Sunami momentalno uzvratila (14:13).

Posle tri minuta bez gola na obe strane u drugom poluvremenu, Janjuševićeva je dala svoj drugi gol, ali je Sunami momentalno uzvratila (14:13). Počelo je da se igra u bržem tempu, gol za gol, a Japanke su se u tome bolje snalazile i izjednačile su na 16:16, da bi Krpež u konri pogodila za 17:16.

To je bio znak da se Srbija konsoliduje, pogodila je Georgiev posle solo prodora, a onda je Janjuševićeva uz malo sreće postigla gol za 19:16. Naše su u tim trenucima igrale čvrsto u odbrani, sjajna je bila i Risovićeva na golu, a posle gola Liščevićeve Srbija je prvi put stvorila četiri gola viška.

Jovana je odbranila jedan sedmerac, ali su Japanke iznudile još jedan u sledećem napadu i smanjile su na 20:17. Međutim, to nije poremetilo ritam Srbije – nastavile su naše sa dobrom igrom u odbrani, a posle gola Krpež prvi put je bilo +5 (23:18).

Japanke se nisu predavale, ali je Risovićeva skinula zicer pri rezultatu 23:19, a na drugoj strani pogodila je Stoiljkovićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar