Ljubičić mijenja Edberga u Rodžerovom timu!

Treći teniser sveta Rodžer Federer prekinuo je saradnju sa Stefanom Edbergom koji mu je bio trener u protekle dve godine.

Tenis 10.12.2015 | 09:00
Ljubičić mijenja Edberga u Rodžerovom timu!

Federer je na svom ’Fejsbuk’ profilu otkrio da posle dve sjajne godine Edberg više neće biti u njegovom stručnom štabu.

„Posle dve veoma uspešne godine, želeo bih da se zahvalim Stefanu Edbergu, idolu iz detinjstva, što je pristao da bude deo mog tima. To je bilo ostvarenje sna. Iako je u planu bilo da bude tu samo tokom 2014, Stefan je bio sjajan i odlučio da produžimo saranju na još jednu godinu, što izuzetno cenim“, rekao je Rodžer.

Švajcarac je potom otkrio da će se Ivan Ljubičić pridružiti timu i još jednom odao priznanje sjajnom Šveđaninu.

„Naučio me je mnogo toga i njegov uticaj na moju igru će ostati – uvek će biti deo mog tima. Zeverin Luti, sa kojim radim još od 2008, nastaviće da bude moj glavni trener i pridružiće mu se Ivan Ljubičić. Moj fizioterapeut Danijel Troksler, kao i Pjer Paganini, dugogodišnji kondicioni trener, ostaće deo stručnog štaba“,dodao je Federer.

Ljubičić je prošle nedelje raskinuo saradnju sa kanadskim teniserom Milošem Raonicem kojeg je trenirao od 2013. godine.

Igračku karijeru Hrvat je završio 2012. godine u Monte Karlu porazom od sunarodnika Ivana Dodiga. Tokom karijere osvojio je 10 turnira, a 2006. ostvario je najbolji plasman na ATP listi – treće mesto.

Godinu dana ranije bio je deo tima koji je Hrvatskoj doneo istorijski Dejvis kup, a 2004. je u Atini stigao do olimpijske bronze.

Komentari / 0

Ostavite komentar