NFL: Džetsima derbi Njujorka, moćni Sinsi i Sijetl!

Produžeci u derbiju Njujorka i u Čikagu, ubedljive pobede Sinsinatija i Sijetla, te 81 poen u Tenesiju, obeležili su nedelju veče u NFL-u.

Ostali sportovi 07.12.2015 | 12:20
NFL: Džetsima derbi Njujorka, moćni Sinsi i Sijetl!

Džetsi su savladali Džajantse 23:20 preokrenuvši deset poena zaostatka, dok je San Francisko dobio Berse 26:20.

Sinsinati je deklasirao Klivlend 37:3, Sijetl ponizio Minesotu 38:7, a Arizona razbila Sent Luis 27:3.

Tenesi je dobio Džeksonvil 42:39, Tampa je savladala Atlantu 23:19, Majami je dobio Baltimor 15:13, dok je Bafalo zaustavio Hjuston sa 30:21.

U derbiju Njujorka Džajantsi su ispustili deset poena prednosti u poslednjoj četvrtini, Džetsi su dobili gradskog rivala fild-golom u produžetku.

Odbrana Džajantsa kontrolisala je meč u kojem je su Ilaj Mening i Odel Bekam Džunior doneli svom timu 20:10, ali je Rajan Ficpatrik zablistao u poslednjem periodu te pasom za Brendona Maršala 27 sekundi pre kraja doneo produžetke.

Rendi Bulok je pogodio sa 31 jarda udaljenosti, Džajantsi su imali šut za izjednačenje, ali je Braun promašio udarac sa 48 jardi.

Ficpatrik je meč završio sa 290 jardi i dva tačdauna, dok je Mening solidnu partiju sa 297 jardi i tačdaunom upropastio novim intersepšnom i kobnim grešakama u završnici.

Još jedan gost je slavio posle dodatnog perioda, Najnersi su iznenadili u Čikagu verovatno za konačni oproštaj Bersa od plej-ofa.

Domaćin je vodio 20:13 do poslednja dva minuta, a onda je Blejn Gabert istrčao 44 jarde za produžetak. U drugom minutu dodatnog perioda pronašao je Torija Smita za tek četvrtu pobedu tima iz Kalifornije.

Sinsinati nastavlja da prati Nju Ingland, deklasirao je divizijskog rivala Klivlend za desetu pobedu u sezoni. Opet je bilstao Endi Dalton sa 220 jardi i dva tačdauna pasom, te jedan trčanjem uz Džeremija Hila koji je uz TD osvojio i 98 jardi. Blistao je i Ej Džej Grin sa 128 jardi i TD hvatanjem.

Atlanta je fild-golovima Šejna Grejema parirala Tampa Beju, a onda je Met Rajan bacio jedini TD do Nika Vilijamsa za preokret na 19:16. Međutim, 100 sekundi pre kraja Majk Evans hvata pas od Džejmisa Vinstona za veliku pobedu Bakanirsa.

Obojica kvorterbekova su imala više od 200 jardi i po tačdaun i interseopn, pa je prelomna bila igra trčanjem u kojoj je Dag Martin sa 95 jardi i tačdaunom sam nadmašio celu trkačku postavu Falkonsa.

Trećom pobedom u nizu Sihoksi su se dodatno primakli plej-ofu, a u nedelju su deklasirali Minesotu.

Dominirao je Rasel Vilson sa 274 jarde i tri tačdaun pasa, te 51 jardom i tačdaun trčanjem. Sjajno su ga pratili Dag Boldvin koji je uhvatio dva tačdauna uz 94 jarde, te Tomas Rouls koji je istrčao 101 uz takođe TD.

S druge strane, podbacili su Tedi Bridžvoter sa samo 118 jardi i intersepšnom, te Adrijan Piterson koji je osvojio samo 19 jardi iz osam nošenja. Jedine poene Vajksi su postigli zahvaljujući Kordarelu Petersonu koji je vratio kik-of za tačdaun od 101 jard.

Spektakularan meč odigrali su Tenesi i Džeksonvil. Nakon videli sedam naizmeničnih tačdauna, Jaguarsi početkom poslednjeg perioda vežu dva pasovima Blejka Bortlesa, za 32:28.

Međutim, sredinom perioda domaćin uzvraća trčanjem Markusa Mariote od 87 jardi i vraćanjem fambla Veslija Vudjarda za nedostižnih 42:32.

Mariota je meč završio sa 268 jardi uz tri tačdauna i intersepšn pasom, te 112 jardi i TD trčanje, za prvu pobedu Tajtensa posle tri poraza.

S druge strane, Bortles je dominirao pasom sa 322 jarde i pet tačdauna, od kojih je tri uhvatio Alen Robinson. Međutim, tri puta manje jardi trčanjem je koštalo Jaguarse u Nešvilu.

Arizona je slavila šestu nedelju u nizu, deklasiravši Sent Luis u Misuriju. Karson Palmer je odigrao još jedan vrhunski meč sa 356 jardi i dva tačdauna, dok je Kervin Vilijams istrčao jedan.

Bafalo je okončao seriju Hjustona od četri pobede sa deset poena u poslednja dva minuta meča. Tajrod Tejlor je odigrao meč karijere sa 211 jardi i tri tačdauna pasom, uz još jedan trčanjem, za šestu pobedu Bilsa koja ih vraća u borbu za plej-of.

Majami je odoleo Baltimoru u drugom poluvremenu te okončao niz od dva poraza, uz tačdaunRajana Tenehila za Devantea Parkera, te 113 jardi trčanjem Lamara Milera. Met Šaub je s druge strane uz 308 jardi imao tačdaun i dva intersepšna.

NFL, 13. vikend:
Bafalo – Hjuston 30:21
Čikago – San Francisko 20:26 pp
Klivlend – Sinsinati 3:37
Majami – Baltimor 15:13
Minesota – Sijetl 7:38
NY Džajants – NY Džets 20:23 pp
Sent Luis – Arizona 3:27
Tampa Bej – Atlanta 23:19
Tenesi – Džeksonvil 42:39

Utorak:
Vašington – Dalas

Petak:
Detroit – Grin Bej 23:27

Komentari / 0

Ostavite komentar