Skokovi: Norvežanin slavio ''u svom dvorištu''!

Norveški ski skakač Kenet Gangnes trijumfovao je na drugom takmičenju koje je u okviru Svetskog kupa održano u Lilehameru.

Ostali sportovi 07.12.2015 | 13:20
Skokovi: Norvežanin slavio ''u svom dvorištu''!

Samo dan pošto je na istom mestu došao do prvog podijuma u elitnom takmičenju, Gangnes je ostvario i prvi trijumf ukupnim skorom od 278,2 bodova, zahvaljujući skokovima od 98 i 99 metara.

Drugo mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc, dok je slavlje Norvežana upotpunio Johan Andre Forfang na trećoj poziciji.

Vremenski uslovi zadavali su velike probleme organizatorima u Lilehameru, pa je u subotu održana samo jedna runda. Tada je slavio Nemac Zeverin Frojnd, ispred Gangnesa i njegovog sunarodnika Andreasa Stjernena, a dan kasnije došlo je vreme za 26-godišnjeg Norvežanina da zasija.

Gangnes je bio prvi posle prvih skokova, a sledili su ga Prevc i Forfang. U nastavku nisu viđene promene, ali je Forfang skočio nešto lošije nego u prvoj rundi. Prevc jeste skočio najdalje od najbolje trojice - 100,5 metara, ali je pred Gangnesov skok pomerena kapija, zbog čega je imao veću kompenzaciju.

Najbolji skok dana izveo je Čeh Roman Kudelka, od 102,5 metra, što mu je donelo četvrto mesto ispred trojice Nemaca Frojnda, Riharda Frajtaga i Andreasa Velingera. prvu desetoricu kompletirali su Mihael Hajbek iz Austrije, Čeh Jakub Janda i Štefan Hula iz Poljske.

Posle tri takmičenja, u generalnom plasmanu vodi Frojnd sa 205 odova, jednim više od Gangnesa, dok je Prevc treći sa 184.

Svetski kup u ski skokovima se nastavlja narednog vikenda u Nižnjem Tagilu, u Rusiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar