Rosi: Mogao bih da vozim reli!

Šestorstuki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi nagovestio je da bi po završetku karijere u moto sportu mogao da se takmiči u reliju.

Ostali sportovi 03.12.2015 | 08:20
Rosi: Mogao bih da vozim reli!

"Imam veliku strast prema automobilizmu još iz detinjstva jer je moj otac Gracijano vozio reli trke kada je prestao da se bavi motociklizmom. Kada završim karijeru u Moto GP, voleo bih mnogo da se takmičim u automobilizmu", rekao je Rosi, preneli su italijanski mediji.

Rosi se do sada u tri navrata takmičio u Svetskom reli šampionatu, 2002. godine nije završio trku u Velikoj Britaniji, 2006. na Novom Zelandu zauzeo je 11. mesto, a dve godine kasnije ponovo je vozio reli u Velikoj Britaniji i zauzeo 12. mesto.

On se ove sezone borio za šampionsku titulu sve do poslednje trke u Moto GP šampionatu, a titulu je osvojio njegov klupski kolega iz Jamahe Horhe Lorenco.

"Pokušaću da ostanem u Moto GP šampionatu još nekoliko godina, a kada završim, sigurno ću se raditi nešto vezano za automobile. Ne znam da li će to biti reli ili nešto drugo", rekao je 36-godišnji Italijan.

Rosi je 2006. godine testirao bolid Ferarija u Formuli 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar