Vučić 14. u Briselu na otvaranju poglavlja

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da 14. decembra ide u Brisel na međuvladinu konferenciju gde će, kako je naveo, otvoriti prva dva pregovaračka poglavlja.

Srbija 28.11.2015 | 14:16
Vučić 14. u Briselu na otvaranju poglavlja

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je zahvalan nemačkim parlamentarcima što su na jučerašnjem zasedanju Bundestaga dali zeleno svetlo za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja.

"Zahvalan sam ljudima u Bundestagu što su razumeli šta je Srbija uradila. To je Srbiji važno", rekao je Vučić i podvukao da Nemci drže do svoje reči.

On je čestitao građanima Srbije povodom te odluke i poručio da su to zaslužili svojim radom, strpljenjem i odgovornošću.

"U Evropu možete da idete samo ako pokazujete napredak u svim oblastima. Imamo još mnogo da radimo, još mnogo truda da uložimo i zato nisam slavodobitnički govorio o tome. To je za čestitku građanima, a ne za čestitanje Vučiću ili nekom drugom", rekao je Vučić.

Premijer Srbije najavio je odlazak u Brisel, 14. decembra, na međuvladinu konferenciju kako bi se otvorila prva poglavlja, a početkom godine još dva.

"Ali računam da poglalavlje 32 ubrzo i zatvore, jer znate da kod nas finansijska kontrola dobro funkcioniše", zaključio je Vučić.

Komentari / 0

Ostavite komentar