Borci će masovno obilježiti 9. januar

Ustavni Sud BiH kao i ostale pravosudne institucije na nivou Bosne i Hercegovine kao da se nadmeću u tome ko će na nepravedniji i besmisleniji način donositi odluke na štetu Srba i Republike Srpske, navodi se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske.

Republika Srpska 27.11.2015 | 22:50
Borci će masovno obilježiti 9. januar

Besmislena odluka Ustavnog Suda BiH da poslije 23 godine od rođenja Republike Srpske prizna taj dan, ali istovremeno pokušava da zabrani njegovo obilježavanje to i dokazuje. Uvjereni smo da je ova odluka prije svega na štetu same BiH, navodi se u saopštenju BORS-a.

"Boračka organizacija Republike Srpske na srcu da narednog 9. januara, kao i svih budućih, uzme masovno učešće u obilježavanju Dana Republike Srpske i da na taj način  najbolje pokažemo šta mislimo o odluci Ustavnog Suda BiH", pozivaju iz BORS-a.

Boračka organizacija daje punu podršku rukovodstvu Republike Srpske i predstavnicima srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH da dosljedno primjene Deklaraciju Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa obilježavanjem Dana Republike.

Takođe, navodi se u saopštenju, BORS zahtjeva od rukovodstva Republike i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH da ni po koju cijenu ne smiju sprovesti diskriminatorsku odluku Ustavnog Suda BiH.

Srećan ti rođendan, Republiko, dodaje se na kraju saopštenja Boračke organizacije Republike Srpske.

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

odlikovani borac

27.11.2015 09:57

Bilo bi lijepo da je u RS omoguceno da demobilisani borci rade da im bar u porodici jedan clan zaposlen.Samo vi slavite ako imate sta. Sem imena RS sve ostalo je unisteno.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

27.11.2015 20:07

ОДЛИКОВАНОГ БОРЦА мора да су одликовали ратни дезертери и профитери којима је свједно шта ће бити са РС. Нису они ни кап зноја а камо ли крви за РС пролили. Док је народ гину, страдао и гладовао исто као данас ратни пролетери су своју шверцовану робу народу продавали по много, много вишој цијени него што они вреди и тако се богатији тргујући са СРБима, босанским Турцима и Хрватима. Зато непричајте много јер када се дигне кука и мотика ви ћете као доказани издајници Бога и СРБства први настрадати!

Name

svoj na svome

28.11.2015 07:32

Bolje biti i malo gladan u svojoj kuci nego sit u tuđoj ( u gostima ) )

Name

marko samardzic

27.11.2015 10:03

Sad opet trebaju borci,vratite mafijo I politicari opljackano ili ulozite u privredu,onda nema problema,ovako se nastavi nece ni vama trebati sto ste nakrali!!!

ODGOVORITE
Name

n.n.

27.11.2015 10:08

Sta su politicari u Republici Srpskoj uradili za demobilisane borce. Nista,nigdje ih nema,u problemima,bez stalnog zaposlenja bez zdrastvenog osiguranja itd.vi koji ste se uvalili u fotelje u Banjaluci, Sarajevu, koji ste zaposlili svoju djecu,supruge,slobodno slavite .vama jeste do slavlja i obiljezavanja ali nama nije.

ODGOVORITE
Name

Milojko

27.11.2015 10:41

Slavite ko vam brani, za to vrijeme naši branitelji, SNSD će trpati što više novaca u svoje džepove, a vi samo slavite. E koje ste vi ovce kad vas vaš pastir Dodik tako tretira. Gladni, žedni, izgubili skoro sva moguča prava, daju vam na kašikicu a vi samo slavite. Dok je ovaca biće i čobana.

ODGOVORITE
Name

Sandra

27.11.2015 11:01

Podržavam stav BORS-a. Imam jednu poruku za jednog "borca" koja nema veze baš sa naslovom, ali nemojte mi zamjeriti. Dakle ovako : "Volim te". On će ovo čitati I obradovaće se. Šifra:"Zapisano je u vremenu"

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

27.11.2015 11:12

Pozdrav za komentar!Vodimo ljubav a ne rat!!!

Name

Vuk

27.11.2015 11:11

Borci su stvorili republiku srpsku dali ogroman broj žrtava ,da bi poslije rata živjeli i sada žive kao građani drugog reda.Politička mafija, klanovi ,korupcija su uništili Republiku Srpsku.Ja ne znam zašto da slavim taj dan ,jel zato da oni koji su odavno zaslužili zatvorske kazne budu na vlasti ,a borci čiste kanale, preturaju po kontejnerima i čekaju milostinju od 60 marki za svoje učešće u ratu ,da kad idu u penziju država im ne uplaćuje doprinose za vrijeme provedeno u ratu ,nego ih i na taj način ponižavaju,i umanjuju im i onako bijedne penzije ,a političari uzmaju po 5-10 000 maraka primanja na mjesečnom nivou.Ja se za to nisam borio i neću slaviti taj dan,u današnjoj državi samo ga kriminalci mogu slaviti.

ODGOVORITE
Name

xxl

28.11.2015 09:48

Vuče, u paravu si, apsolutno...

Name

blbl

27.11.2015 11:33

Komedija. ovog 9 januara ce svi biti patriote i naglasavat ce taj praznik vise nego inaca kao fol u inat ALI samo zato sto je sud u odluci rekao da se zakon o praznicima promeni u roku od 6 mjeseci tako da se ovaj sledeci praznik moze i tako bez ikakvih smetnji obiljezavati. Hoceli tako biti i sledece godine ostaje da vidimo.

ODGOVORITE
Name

za vuka

27.11.2015 11:46

Tako je Vuce.

ODGOVORITE
Name

propali borac RS

27.11.2015 12:22

Ovaj deveti januar samo brkove omaste profiteri i milioneri dok jadni borac traži po kontejneru hranu sram vas bilo sve ste smišljeno borcima oteli u njihovoj RS

ODGOVORITE
Name

Miki

27.11.2015 13:00

Zaboli me briga koji ce datum biti. Bitno je da je ne mogu ukinuti Od datuma Republike Srpske se ne zivi. Dajte obezbjedite posao i hljeba.

Name

borac

27.11.2015 12:57

Borac prve kategorije, otac ranjenog sina, moze li mi neko objasniti sta je Boracka ustvari borackih ima ih na pretek nas nikada niko nije ni upoznao o tome.

ODGOVORITE
Name

Don

27.11.2015 13:08

Po banjalučkim parkovima?

ODGOVORITE
Name

Crni

27.11.2015 13:10

Koga danas interesuju RS borci ili bilo kakvi zar i dalje vjerujete u tu politiku izginulo se invalida koliko hoš pa izvoli opet puške u ruke !

ODGOVORITE
Name

Brle

27.11.2015 14:21

I treba tako, sa borcima bosnjacke nacionalnosti koji su branili RS.

ODGOVORITE
Name

exsa

28.11.2015 03:14

Neustavni naziv županija - Vjerovatno jedna od najpoznatijih odluka Ustavnog suda BiH koju državni službenici svakodnevno ignorišu je ona o neustavnosti naziva županija i guverner. Naime još 2001. godine Ustavni sud BiH je potvrdio presudu Ustavnog suda FBiH i odlučio da je ustavni naziv za administrativnu jedinicu kanton i da njime upravlja predsjednik. Istom odlukom su nazivi županija i guverner, koje preferiraju kantoni sa hrvatskom većinom, proglašeni neustavnim. Ipak i danas su ti nazivi česti kako u medijima tako i u službenoj korespondenciji u kantonima s hrvatskom većinom. Ustav Bosne i Hercegovine (BiH), donesen u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma iz 1995. godine, među osnovne nadležnosti Ustavnog suda BiH stavlja zaštitu Ustava i ljudskih prava. Međutim, državne i entitetske političke institucije, kao i pojedini kantoni i opštine jednostavno ignorišu određene odluke ovog najvišeg Suda u državi. Ustavom BiH je propisano da su odluke Ustavnog suda konačne i obavezujuće. Ali, iako je Ustavni sud BiH od 2003. godine do danas Tužilaštvu proslijedio 85 predmeta u kojima njegove odluke nisu provedene, Tužilaštvo BiH nije podiglo ni jednu optužnicu. Zato neka Bakir gleda u svoju mahalu od 20% da mu se sve ne bi vratilo kao bumerang i izbrisalo Pederaciju.

ODGOVORITE
Name

exsa

28.11.2015 03:28

Jos nesto....sudija Ustavnog suda mora biti „iznad i izvan politike a Sud treba da bude iznad i izvan vlasti medjutim i sudije i sam Sud su vlasnistvo partija, tako da odluke ovog Suda niko ne postuje i ima milion nerjesenih slucajeva. To nije Sud,to je smece od korumpiranih sudija koje sluzi samo da bi Srbe provocirali. RS treba da podigne tuzbu protiv ovog Suda i sudija koje su radile mimo pravila jer odluke ovog Suda se ne mogu donositi preglasavanjem jer mi smo pravljeni po USA modelu a ne EU i po tom USA mocelu entiteti moraju saradjivati a ne preglasavati jedni druge....pa na sta bi to licilo kad bi stalno svako jedni druge preglasavli.Znaci muslimani i odredjeni stranci su zloupotrjebili ovaj Sud i treba ih tuziti. Praznik RS je po Dejtonskom ustavu ustavan,on je zaveden kao drzavni praznik a ovi koji su zloupotrjebili Ustvani sud u politicke svrhe treba da im se zalijepi TUZBA!

ODGOVORITE
Name

jao

28.11.2015 08:37

Dok se narod svađa oko devetog januara,drzavna kasa se smanjuje.

ODGOVORITE