Kad si najplaćeniji igrač Evrope svi ti traže dlaku u jajetu...

Trener Himkija prozvao Alekseja Šveda...

Košarka 29.11.2015 | 16:20
Kad si najplaćeniji igrač Evrope svi ti traže dlaku u jajetu...

Povratak Alekseja Šveda u Evropi i potpis saradnje sa Himkijem izazvao je pravi potres u košarkaškom svetu, pošto je ruski reprezentativac postao najplaćeniji igrač na tlu Starog kontinenta. Šved je stavio paraf na trogodišnju saradnju vrednu 3.400.000 evra po sezoni, a kada imate najveću platu u društvu najboljih prati se svaki potez, bio on dobar ili loš.

Iskusni šuter ne igra nimalo loše, što se i vidi po rezultatima koje Himki beleži u Evroligi. Klub iz Podmoskovlja je drugi na tabeli Grupe A, iza Fenerbahčea, a sa prosekom od 14 poena, četiri skoka, četiri asistencije i ukradene lopte po utakmici ubedljivo je najkorisniji igrač tima. Međutim, Himki u ovom trenutku ne beleži očekivane rezultate u VTB ligi, gde već ima tri poraza. A nakon poslednjeg u nizu, protiv UNIKS-a prethodnog vikenda trener Rimas Kurtinaitis opleo je malo po najboljem igraču u sastavu, kojem je poručio da ne sme da se krije iza ostalih već da kao najplaćeniji bude vođa ekipe. Ali, to Šved nije...

"Aleksej postiže dosta koševa, ali to mi nije važno. Mora da bude više umešan u sve ono što ekipa radi, njegove liderske sposobnosti su loše", rekao je Kurtinaitis.

Verujemo da ova kritika nije previše potresla Šveda...

Komentari / 0

Ostavite komentar