Denis: Hamilton u Meklarenu ne bi smio da ‘'luduje’'!

Prvi čovek Meklarena Ron Denis rekao je da Luis Hamilton ne bi toliko da ‘luduje’ da je vozač njegovog tima.

Ostali sportovi 28.11.2015 | 09:00
Denis: Hamilton u Meklarenu ne bi smio da ‘'luduje’'!

Hamilton je promenio svoj stil života u poslednjih godinu dana, pošto je otkrio žurke, modne revije i ostale stvari koje je propuštao zbog obaveza na stazi.

Stvari su se, međutim, u poslednje vreme otrgle kontroli, pošto je imao nesreću u Monaku, kada je udario u tri parkirana automobila, a priznao je da je to bilo posledica toga zbog njegovog ludovanja i nedovoljnog odmora.

“Da je vozač Meklarnea, ne bi se tako ponašao, jer mu ne bi bilo dozvoljeno. On sada pokušava da se otarasi nekih lanaca koji ga drže, a koje ne žele”, rekao je Denis, za kojeg je Hamilton više puta u prošlosti rekao da mu je kao drugi otac.

Denis je Hamiltona otkrio kada je Britancu bilo 13 godina, a baš u Meklarenu je debitovao u Formuli 1 2007. godine, kada je ostao bez titule za jedan bod. Godinu dana kasnije, Britanac je osvojio svoju prvu titulu, da bi druga i treća usledile prošle i ove sezone u bolidu Mercedesa.

68-godišnji Britanac ističe da se Hamiltonu dešavalo da skrene s puta jer je propustio mnogo tokom odrastanja da bi postao svetski šampion.

“Gledam na njega pomešanih emocija. Kada je bio u Meklarenu, to je bilo zanimljivo iskustvo za sve i nije sve prošlo tako glatko, kao što su mnogi mislili. Ne odbravam sve što on uradili ili kaže. Ali, veliki sportistu su veliki zbog svega onog što žrtvuju. I ponekad se te žrtve dešavaju tokom odrastanja, pa kao posledica toga dolazi ponašanje koje ne mora svima da se svidi”, naglasio je Denis.

Hamilton je svoju treću titulu osvojio tri trke pre kraja sezone, a od tada mu je forma u padu, što je iskoristio njegov timski kolega Niko Rozberg i slavio na prethodne dve trke, u Meksiku i Brazilu. Nemac je takođe osvojio pol pozicije na poslednjih pet trka, a ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Abu Dabija.

Komentari / 0

Ostavite komentar