Ivanić: Stabilna BiH znači stabilan region

Srpski član Predsjedništva BIH Mladen Ivanić je u izjavi nakon samita koji je održan u Zagrebu poručio kako stabilna Bosna i Hercegovina podrazumijeva i stabilan region.

Bosna i Hercegovina 25.11.2015 | 20:50
Ivanić: Stabilna BiH znači stabilan region

"Što je region stabilniji, to su bolji uslovi i unutar BiH da funkcionišemo na normalan način. Zato su ovakvi sastanci više nego korisni. Bilo je dobro što smo danas ne samo međusobno, nego i sa vrlo ozbiljnim političarima, poput Bajdena i Tuska, prenijeli drugačiju sliku o BiH i o regionu. Mislim da će to imati pozitivne efekte na dugoročni razvoj i na šansu da uđemo u EU", rekao je Ivanić.

U Zagrebu je završen samit u okviru procesa Brdo-Brioni. Ovaj događaj okupio je lidere regiona, a počasni gosti bili su potpredsjednik SAD Džo Bajden, predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i austrijski predsjednik Hajnc Fišer. Skupu su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

cxv

25.11.2015 20:13

ne mlati vise sa svojom demagogijom..

ODGOVORITE
Name

Cezar

25.11.2015 22:18

A što ne bi mlatio, za to se ima plata od 7000KM, i uplate za socijalno i penziono, čak i nacionalna penzija, i još koješta...Dok je budala njima je ko bubrezima u loju.