NBA - video: Pobjede Sparsa, Kavsa, Tandera...Bobiju pet minuta!

San Antonio Sparsi, Klivlend Kavalirsi, Oklahoma Siti Tanderi, Majami Hiti i Minesota Timbervulvsi ostvarili su pobede prethodne noći u NBA ligi.

Košarka 24.11.2015 | 14:20
NBA - video: Pobjede Sparsa, Kavsa, Tandera...Bobiju pet minuta!

Sparsi su slavili na domaćem parketu protiv Finiks Sansa 98:84, a naš Boban Marjanović je za malo manje od pet minuta upisao koš, blok, skok i izgubljenu loptu.

Prošlogodišnji finalisti, Kavsi su takođe kod kuće bili bolji od Orlando Medžika 117:103, uz 34 poena Kevina Lava, dok je Lebron Džejms postao prvi igrač, uz legendarnog Oskara Robertsona, koji se nalazi među 25 najboljih košgetera i asistenata u istoriji lige.

Tanderi nisu imali previše problema na gostovanju Džezu u Juti, a do trijumfa ih je predvodio oporavljeni Kevin Durent sa 27 poena. Timbervulvsi, koji igraju bez povređenog Nemanje Bjelice, su na krilima Endrua Viginsa i njegovih 32 poena savladali Filadelfija 76erse, dok su Hiti, takođe na domaćem parketu, predvođeni Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom porazili Njujork Nikse 95:78.

U preostala dva meča večeri, Hornetsi su tek posle produžetka srušili Sakramento Kingse 127:122, a sjajnu noć imao je Kemba Voker sa 39 poena, a trijumfalni su bili Baksi u Milvokiju protiv Detroit Pistonsa 109:88

Ekipa Grega Popoviča je u Teksasu uspela da svede ekipu koja prosečno beleži 106,5 poena na ispod ispod 90 koševa, pa je potpuno zasluženo zabeležila 11. trijumf u sezoni.

Sparse je predvodio Kavai Lenard sa 24 poena (10/16 za dva, 1/2 za tri), 13 skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte, a najbolje ga je pratio Toni Parker – koji je duel završio sa 20 poena (10/13 za dva), osam uspešnih dodavanja i tri 'krađe, dok je Deni Grin dodao koš manje (3/6 za dva, 4/9 za tri) i šest skokova.

Boban Marjanović upisao je jedini pogodak posle školskog pik en rola sa Manuom Đinobilijem, u prvoj deonici, posle kog se AT&T Centrom orilo 'Boban, Boban', da bi kasnije zabeležio i ofanzivni skok i blokadu.

"Kavai Lenard je bio spektakularan, na obe strane terena. On je veoma važan igrač za nas, a kako prolazi vreme sve je bolji i bolji", rekao je Greg Popovič.

S druge strane, u poraženom timu najviše se itakao Makrif Moris sa 28 poena (10/12 za dva, 2/3 za tri), osam skokova i tri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Najveću podršku imao je u Brendonu Najtu koji je ubacio 18 poena (5/11 za dva, 2/4 za tri) i osam asistencija, dok je jedini preostali dvocifreni pojedinac u timu iz Arizone bio Ti Džej Voren sa 16 koševa.

Lebron Džejms nastavio je da ispisuje nove stranice istorije u svom Ohaju, pošto je u duelu protiv Orlando Medžika stao rame uz rame sa Oskarom Robertsonom.

'Kralj' je imao 15 poena (5/12 za dva, 0/2 za tri), šest skokova i 13 asistencija, a peto uspešno dodavanje (6,394 u karijeri) bilo mu je dovoljno da se probije na 25. mesto večne liste. Sada su samo 'Big O' i on menju 25. najboljih u istoriji među poenterima i asistentima.

"On je postavio temelje, a ja se samo trudim da nastavim da 'gradim'. Ipak, sve što sam postigao usko je povezano sa dve velike franšize čijih sam bio deo, ali velike zasluge idu i svim momcima s kojima sam igrao, kao i trenerima koji su mi pomogli da ostvarim sve ovo kroz karijeru", rekao je Džejms.

Najbolji u redovima domaćina bio je Kevin Lav, koji je ubacio rekord sezone od 34 poena (5/9 za dva, 6/9 za tri) i uhvatio osam lopti, uz četiri asistencije. Odličnu partiju pružio je i Džej Ar Smit sa 26 poena (4/6 za dva, 6/10 za tri), Metju Delavedova stao na 15 poena, dok je Tristan Tompson pored 14 uhvaćenih lopti imao i devet koševa.

U timu sa Floride najefikasniji je bio Endru Niklson sa 18 poena (3/4 za dva, 3/5 za tri) i osam skokova, Evan Furnije dodao je 13, Nikola Vučević 12, uz pet uhvaćenih lopti, a Šabaz Najpijer i Aron Gordon 11 poena.

Nemanja Bjelica nije mogao da pomogne svojim Timbervulvsima jer se i dalje oporavlja od povrede kolena, ali su oni rutinski savladali najgori tim lige, nanevši 76ersima 15. uzastopni poraz.

U domaćem sastavu ponovo je blistao Endru Vigins sa 32 poena (9/18 za dva, 1/3 za tri), šest skokova i dve asistecnije, dok je ostatak tima odigrao poprilično solidan meč. Niko se sem Viginsa nije posebno istakao, ali su još tri igrača Minesote bila dvocifrena.

Zek Lavin (4/9 za dva, 0/3 za tri) i Đorđi Dieng (4/5 za dva) ubacili su po 12 poena i ostvarili po pet skokova, dok je Kevin Martin dodao poen manje (3/7 za dva, 1/4 za tri). Kevin Garnet učestvovao je u pobedu tima sa osam poena (4/5 za dva) i deset uhvaćenih lopti, a nešto slabiju paritju odigrao je prvi pik sa drafta Karl Entoni Tauns, zabeleživši šest koševa i dva skoka.

"Vigins se pretvara u neverovatnog igrača pred našim očima, svake večeri. Neverovatan je, a naša želja je da nastavi u istom ritmu", rekao je Sem Mičel za prošlogodišnjeg prvog pika.

Kod gostiju iz File ubedljivo najbolji je bio ruki Džalil Okafor sa 25 poena (10/15 za dva) i 12 skokova, a najbolje su ga pratili rezervisti. Roj Korvington ubacio je 18 poena, Holis Tompson 15, a Isaja Kenan 14 koševa.

Kevinu Durentu nije dugo trebalo da pokaže da je povreda prepone iza njega, pošto je sa lakoćom predvodio svoj tim na gostovanju Juti.

Jedan od najboljih 'napadača' današnjice u pobedi svojih Tandera upisao 27 poena (7/13 za dva, 3/6 za tri), šest skokova i četiri ukradene lopte. Kao po običaju, pratio ga je Rasel Vestbruk sa 20 koševa (3/10 za dva, 0/2 za tri, 10/10 bacanja), sedam uhvačenih lopti i devet uspešnih dodavanja.

Zapaženu noć imao je i Entoni Morou sa 15 poena (3/4 za dva, 3/4 za tri), Dion Vejters dodao je 12, a Serž Ibaka 11.

"Kada sam bio spreman fizički da se vratim na teren, radio sam još više kako bio siguran da mi je telo spremno. Nisam mislio ni o čemu drugom, samo sam se na to koncentrisao, u nameri da nastavim tamo gde sam stao pre povrede", kaže Durent.

S druge strane, u poraženom timu najbolji je bio Gordon Hejvard sa 19 poena (4/8 za dva, 1/3 za tri) i četiri asistencije, Danijel Fejvors upisao je 11 koševa i sedam skokova, a Rudi Gober 10 poena i pet uhvaćenih lopti.

Majami nije imao previše problema da pobedi Nikse na Floridi, uz veoma dobar nastup članova šampionskih generacija Dvejna Vejda i Krisa Boša – koji su ubacili po 16 poena

'The Flash' je šutirao dosta bolje iz igre (6/16 za dva, 0/1 za tri), uz četiri skoka i pet asistencija, dok je Boš pored poena (1/7 za dva, 1/5 za tri) imao i šest uhvaćenih lopti. Veoma dobar bio je i Hasan Vajtsajd sa po 11 poena (3/8 iz igr) i skokova, a Goran Dragić zabeležio je koš više (5/10 za dva, 1/2 za tri), devet skokova, pet asistecnija i tri ukradene lopte.

"Mogu se primetiti drugačije navike koje smo počeli da implementiramo kao tim. U ovoj konkretno, mislim da ste mogli da primetite da niko nije bio 'zvezda', bila je ovo pre svega timska pobeda", rekao je Erik Spolstra, trener gostiju.

Niksima, koji sada imaju skor 8-7, nije pomogla ni odlična predstava dua Karmelo Entoni-Kristaps Porzingis. Melo je bio najefikasniji sa 21 poenom (6/11 za dva, 0/6 za tri), a upisao je osam skokova i četiri asistencije, dok ga je fenomenalni ruki iz Letonije pratio sa poenom manje (4/13 za dva, 3/5 za tri) i čak 14 uhvaćenih lopti.

Dvocifreni u poraženom timu bili su još Robin Lopes sa 12 koševa i Aron Afalo sa 11.

NBA liga:

Šarlot Hornets – Sakramento Kings 127:122 - posle produžetka
Klivlend Kavalirs – Orlando Medžik 117:103
Majami Hit – Njujork Niks 95:78
Milvoki Baks - Detrot Pistons 109:88
Juta Džez - Oklahoma Siti Tander 89:111
San Antonio Spars – Finiks Sans 98:84
Mineseota Timbervulvs – Filadelfija 76ers 100:95

Komentari / 0

Ostavite komentar