Džerard: Zbog Abramoviča nisam osvojio Premijer ligu!

Legenda Liverpula Stiven Džerard veruje da bi osvojio nekoliko titula u Premijer ligi da bogati vlasnici nisu kupili Čelsi i Mančester siti.

Fudbal 25.11.2015 | 13:20
Džerard: Zbog Abramoviča nisam osvojio Premijer ligu!

Bivši kapiten "crvenih" je iskreno pričao o bivšem klubu u svojoj knjizi.

"Ne kajem se što sam ostao u Liverpulu. Srećan sam što sam doneo takvu odluku. Bio sam kapiten kluba i tim mi je značio više od bilo kog drugog kluba", rekao je Džerard.

Ipak, ostaje žal zbog neosvojene titule.

"Naravno da bih voleo da sam osvojio trofej u Premijer ligi. Sigurno bih ga osvojio da sam menjao klubove. Za nas nije bilo povolljno što su Mančester siti i Čelsi bili tako moćni. Da nije bilo Romana Abramovića ili šeika Mansura, siguran sam da bih osvojio dve ili tri šampionske titule", dodaje legenda Liverpula.

Nastavio je o bogatašima u evropskom fudbalu.

"Ljudi koji kupuju fudbalske klubove imaju mnogo veću moć od ostalih timova i to se i nama desilo. Nismo mogli da se finansijski nadmećemo sa njima, pa smo se trudili da budemo što bolji".

Džerard je debitovao za LIverpul 1998. godine i za 17 godina je odigrao 504 utakmice i postigao 120 golova. U junu je otišao sa Enfilda i prešao je u redove MLS ligaša Los Anđeles Galaksija.

Komentari / 0

Ostavite komentar