Baton uvjeren: Honda će mnogo napredovati u 2016.

Vozač Meklarena Dženson Baton uveren je da će Honda napraviti veliki napredak naredne sezone i da će britanski tim biti konkurentan.

Ostali sportovi 25.11.2015 | 09:40
Baton uvjeren: Honda će mnogo napredovati u 2016.

Meklaren je imao velikih problema od početka nove ere sa Hondom ove godine, a na većini trka i Baton i njegov timski kolega Fernando Alonso su bili daleko od osvajača bodova.

“Znali smo da nas čeka teška sezona i poslednje trke su bile zaista teške. Ali, ništa nije promenilo moje razmišljanje za narednu”, rekao je Baton.

“Svi bismo želeli da imamo bolju pouzdanost, ali smo se trudili da napredujemo tokom cele godine jer je sledeća još uzbudljivija za nas. Ova sezona je za nas bila testiranje, na nekim trkama smo bili dobri u nekim nepredviđenim okolnostima, ali smo uglavnom testirali, probali neke nove stvari sa motorom i samom bolidom, šasijom i aerodinamikom. Na svakoj trci smo imali nove delove, mnogo toga se i ne vidi po vremenima, ali smo mnogo naučili”, dodao je Baton.

Baton je, inače, odlučio da se ne povuče na kraju ove sezone i ostane u Meklarenu i naglašava da je doneo pravu odluku, uprkos problemima koje tim ima.

“Želeo sam da ostanem jer smatram da možemo da imamo dobre rezultate sledeće sezone. Osećam veliku strast unutar timu, svi vredno radimo zajedno. Čeka nas duga zima, ali joj se radujemo. Neće biti lako jer moramo da nađemo dve i po sekunde, a to je veliki zaostatak. Ne znam da li ćemo to moći, ali znam da ćemo mnogo napredovati”, naglasio je Baton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se završava Velikom nagradom Abu Dabija u nedelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar