Rozbergu orden Monaka za sportske uspjehe!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg odlikovan je monegašanskim ordenom za sportske uspehe od strane Princa Alberta na ceremoniji u Prinčevskoj palate.

Ostali sportovi 22.11.2015 | 12:20
Rozbergu orden Monaka za sportske uspjehe!

Mnogi su se pitali zašto je Rozberg dobio orden koji se dodeljuje povodom Nacionalnog dana Monaka, 19. novembra, posebno jer ga je Luis Hamilton pobedio u borbi za titulu, a uz to, on je Nemac.

Razlog za takvu čast je činjenica da je tri godine zaredom slavio na Velikoj nagradi Monaka, tačnije od 2013. godine je nepobediv na ulicama Monte Karla.

To što gotovo celog života živi u Kneževini, sigurno mu je išlo u prilog, a nemački “Bild” vest je propratio komentarom da je barem u borbi za orden pobedio Hamiltona, koji se pre nekoliko godina preselio u Monako.

“Posebna je čast dobiti priznanje od Princa Alberta. On je veliki ljubitelj sporta i osećam se počastvovano”, naglasio je Rozberg.

Rozberg je prošlog vikenda, trijumfom u Brazilu, obezbedio naslov vicešampiona, a ovogodišnji šampionat Formule 1 završava se Velikom nagradom Abu Dabija 29. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar