U Berogradu uhapšen Iranac zbog prijetnji

Iranac Milad Mikbaht (24) uhapšen je u četvrtak veče oko 19 sati u Beogradu, posle sukoba sa konobarom P. M. u restoranu studentskog odmarališta "Radojka Lakić" u Belom Potoku. Nakon kraće prepirke, rekao je konobaru: "Biće krvi, dići ću odmaralište u vaduh!"

Srbija 20.11.2015 | 07:28
U Berogradu uhapšen Iranac zbog prijetnji

Tada je pozvana policija, koja je Mikbahta privela po drugi put za tri dana. Utvrđeno je da nije bio pijan, ali mu je izvađena krv kako bi se utvrdilo da li je izazvao incident pod opijatima.

Ovaj Iranac je uhapšen i 16. novembra ove godine kada je kod njega pronađena marihuana. Sa tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice, uz novčanu kaznu od 36.000 dinara i rokom da do 23. novembra napusti Srbiju.

Mikbaht je, inače, student Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Boravio je u studentskom domu 2011. i 2012. godine, ali je zbog nediscipline izbačen. Tada se preselio u privatni stan, kao podstanar.

U odmaralištu nam je u četvrtak veče potvrđeno da on nije stanar doma "Radojka Lakić" već je tamo došao prekjuče u goste. Rade Dabetić, direktor Ustanove studentsko odmaralište Beograd, u okviru koga je i ovaj objekat, ističe da nije bilo nikakvog incidenta:

"Taj mladić je došao u posetu prijateljima u objekat na Avali. Ne znamo da li je bio pod dejstvom alkohola ili ne, ali čim je počeo da viče, kolege su pozvale policiju, koja ga je odvela."

Milad Mikbaht je u Beograd došao kao stipendista Srbije, u okviru programa "Svet u Srbiji". Kao i ostali studenti iz nekadašnjih nesvrstanih zemalja, i on je u početku boravio u domu "Radojka Lakić" u podnožju Avale. Tu je učio srpski jezik, a posle toga je prešao u Studentski grad i počeo da studira na srpskom jeziku.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

20.11.2015 07:48

I na kraju kad nesto i uradi i pobije masu ljudi bice kasno za sve. Zalosno sto se nista ne reaguje na ovakve stvari.

ODGOVORITE
Name

Md

20.11.2015 17:29

To se uhapsi i mars u Iran pa budi frajer kod svojih talibana

ODGOVORITE