"Lešinari" nakon Gavranovića pisali i Dodiku!

Najvatrenije pristalice banjalučkog Borca ponovo su se oglasili u javnosti - poslije pisma Gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, "Lešinari" su pisali i Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Fudbal 19.11.2015 | 15:20
"Lešinari" nakon Gavranovića pisali i Dodiku!

Portal "Borac-sport" objavio je pismo "borčevaca" na njihov 28. rođendan, koje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani predsjedniče Republike Srspke,

ovim putem želimo da Vam se obratimo povodom situacije koja je kulminirala u Fudbalskom klubu Borac i zatražimo pomoć u spašavanju sportskog kolektiva Republike Srpske od vitalnog nacionalnog značaja. Hvala Vam što ste našli vremena, prepoznali kritičan momenat u tom trenutku i uveličali svojim prisustvom utakmicu sa Fudbalskim klubom Vojvodina i hvala Vam što ste finansijski pomogli da Borac opstane u više navrata.

Sljedeće godine FK Borac bi trebalo da proslavi 90. rođendan, a svi strepe hoćemo li ga uopšte dočekati. Činjenica je da FK Borac ne može preživjeti, a ni napredovati sa ovolikim dugovima. FK Borac ne može da funkcioniše tako što dobije od grada Banjaluka jednu trećinu novca koja je potrebna za održavanje samog stadiona. Isto tako, FK Borac bi mogao sam da funkcioniše i da ne bude na teretu grada, ali samo otpisom dugova koji su realno nenaplativi.

Otpisom dugova bi mogao da plaća buduće troškove i zato je Republici Srpskoj potreban Zakon o sportu kako bi se utvrdila odgovornost ljudi u klubu i da se ne bi mogli praviti novi dugovi. Uz novi Zakon o sportu, Banjaluka i Republika Srpska bi mogle u dogledno vrijeme da imaju ozbiljne 'fabrike' sportista koje bi izvozile u Evropu i svijet.

Smatramo da jedino uz vašu pomoć i angažovanost Vlade RS, kao i grada Banjaluka, možemo spasiti jedan od najvećih istinskih simbola srpstva sa ove strane Drine. Nadamo se da ćete prepoznati važnost očuvanja FK Borac, te da ćemo se zajedno radovati sportskim uspjesima na Gradskom stadionu.

Za Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku!

S poštovanjem,

Klub prijatelja i navijača 'FK Borac Banjaluka', navedeno je u pismu "Lešinara".

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SrbIN bl

19.11.2015 14:29

Kome se vi obracate sa lijepim rijecima?? c c c..Covjeku za cije vlasti je potpuno sahranjen sport u BL. Posebno sportski kolektiv Borac...

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.11.2015 15:01

Pa on je unistio sve pa i sport u BL.

ODGOVORITE
Name

VETERAN

19.11.2015 15:46

HA, HA, PA OVI LEŠINARI SU STVARNO BUDALE, TRAŽE OD NAJVEĆEG LEŠINARA DA IM POMOGNE, BOLJE DA SU SE OBRATILI NEKOJ HIJENI

Name

padja

19.11.2015 15:41

Dobili ste vi pare od predsednika pa ste sve uništili i pokrali. 500.000 KM ako se ne varam!

ODGOVORITE
Name

orao

19.11.2015 17:25

Pa kada ćete promijeniti navijačko ime. ''Lešinari'' ne moze biti pogrdnije. Mozda bi jedino ''Prdibabe'' bilo gore...

ODGOVORITE
Name

re Nikola

19.11.2015 18:22

Profesionalni fudbaleri igrajući u RS nemaju za gaća hrane ih roditelji od svoje mizerije koliko je sve pa i sportiste srozala ova vlast.

ODGOVORITE
Name

Miki

19.11.2015 18:37

E jeste našli kome ćete se obratiti za pomoć

ODGOVORITE