Video: Zadivila svijet! O čudesnoj Nataši Kovačević planetu upoznala i FIBA!

Srpska košarkaška heroina Nataša Kovačević glavna je junakinja poslednjeg video priloga na zvaničnom kanalu svetske kuće košarke.

Košarka 17.11.2015 | 20:20
Video: Zadivila svijet! O čudesnoj Nataši Kovačević planetu upoznala i FIBA!

FIBA je povodom njenog povratka u takmičarsku konkurenciju objavila svoju kratku priču o njoj, podsetivši da je ona i ambasador za mlade ove organizacije.

Nataša je 7. septembra 2013. ozbiljno povređena u saobraćajnoj nesreći, u kojoj se našla sa celim svojim tadašnjim timom, mađarskim Đerom. U saobraćajci su poginuli trener i generalni menadžer, a Kovačevićevoj su lekari morali da amputiraju levu nogu ispod kolena.

Ipak, posle samo dva meseca, uz sportsku protezu, Nataša je ponovo bila na terenu, šutirajući na koš. Uz najpre lagane, a potom sve ozbiljnije treninge, vratila se košarci u punoj snazi, potpisavši za svoj prethodni klub, Crvenu zvezdu, za koji je prošle nedelje i nastupila u takmičarskom meču.

Nataša Kovačević je triput igrala za kadetsku selekciju Srbije na prvenstvima Evrope, sa juniorskom dvaput, osvojivši pritom i jednu bronzu, a sa reprezentacijom do 19 godina starosti učestvovala je na šampionatu planete 2013, posle čega je i doživela nesreću. Ipak, vratila se košarci - i zadivila planetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar