Baraž za EP: Švedska - Danska 2:1, Ukrajina - Slovenija 2:0!

Fudbaleri Ukrajine veoma su blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto su u prvom meču baraža savladali Sloveniju sa 2:0. Fudbaleri Švedske savladali su Dansku rezultatom 2:1 u baražu za Evropsko prvenstvo i korak su bliži plasmanu u Francsuku.

Fudbal 15.11.2015 | 08:40
Baraž za EP: Švedska - Danska 2:1, Ukrajina - Slovenija 2:0!

Ukrajinci su u Ljvovu bili mnogo bolji rival, mogli i ubedljivije da slave, ali će im trijumf ovim rezultatom verovatno biti dovoljan za prolaz.

Rasplet će biti poznat za tri dana kada Slovenci budu bili domaćini u Mariboru na ’Ljudskom vrtu’.

Izabranici selektora Fomenka krenuli su sa opsadom gola već od starta meča, a do prvog gola stigli su u 22. minutu. Jermolenko je prihvatio odbitak, jednim lažnjakom prevario trojicu protivničkih igrača i onda rutinski pogodio suprotni ugao.

Iako su Ukrajinci dominirali, tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi gol delo je Seleznjova u 54. minutu. Napadač žutih nije imao težak posao – po desnom boku prošao je Fedetskij, oštro ubacio na drugu stativu gde se Seleznjov neometan bacio i zatresao mrežu.

Denis Garmaš je odmah posle toga bio neprecizan, da bi Seleznjov nešto kasnije propustio priliku da možda već sada reši pobednika dvomeča. Dobio je odličnu dubinsku loptu i iskosa sa leve strane izašao 1 na 1 sa golmanom Slovenije.

Namestio se, gađao suprotni ugao, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Domaći tim je uspeo da sačuva prednost do kraja i sada mirno čeka revanš koji je na programu u utorak od 20.45.

Šveđani su u Solni bili bolji rival, ali je utakmica mogla da ode u drugom pravcu kada su Danci u završnici imali nekoliko opasnih napada.

Ipak, igrači selektora Hamrena su trijumfovali i na revanš u Kopenhagenu u utorak nose minimalnu prednost uz primljeni gol na domaćem terenu.

Susret dva velika rivala počeo je inicijativom žutih, a dve velike šanse propustio je Marksu Berg. U 40. minutu Zlatan Ibrahimović je bio neprecizan sa ivice kaznenog prostora, da bi najbolju šansu za goste propustio Bentner nekoliko minuta kasnije.

Sa levog boka centrirao je Fišer, a napadač Volfsburga je šutirao daleko pored gola ometen povlačenjem defanzivaca Švedske.

Već u sledećem napadu usledila je surova kazna domaćih – Durmaz je petom sjajno pronašao Lustiga na desnom boku, ovaj vratio oštru povratnu na penal, odakle Forsberg iz prve šalje loptu u suprotni ugao.

Iako je igran 45. minut, do kraja poluvremena Ibrahimović je imao još jedan dobar pokušaj iz slobodnjaka, koji je jedva skinuo Kasper Šmajhel. Međutim, ono što nije uspeo u prvom, najbolji fudbaler domaće selekcije učinio je u drugom delu igre.

Forsberg je u kaznenom prostoru nasamario nekoliko protivničkih defanzivaca, a posle faula sudija Nikola Ricoli pokazao je na belu tačku. Zlatan je snažno šutirao i potvrdio da je Švedsku stavio na mapu Evrope.

Posle nekoliko propuštenih poluprilika Danci su kaznili promašaje rivala – Eriksen je izveo korner, Poulsen je bio najviši u skoku i prosledio je do Jergensena koji uklizava i postiže prvi gol u reprezentativnoj karijeri.

Danci su od toga trenutka krenuli u potpunu inicijativu – pokušavali su preko Poulsena i Eriksena, ali je Švedska uspela da se odbrani i sačuva 2:1.

Rezultati prvih utakmica baraža:
Norveška – Mađarska 0:1 (revanš u nedelju)
BiH – Republika Irska 1:1 (revanš u ponedeljak)
Ukrajina – Slovenija 2:0 (revanš u utorak)
Švedska – Danska 2:1 (revanš u utorak)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Navijač

16.11.2015 19:17

Sretno Zmajevi. Dajte nesto lijepo noćas da se desi.

ODGOVORITE
Name

abc

17.11.2015 04:34

Desilo se... al Irskoj.