Izvještaj o napretku BiH fantastična vijest

Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH fantastična je vijest, jer prvi put imamo neki izvještaj međunarodne organizacije, kao što je Evropska unija , koja je pozitivan po BiH i to je na neki način signal da treba uliti više optimizma , kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamenta BiH Mladen Bosić.

Republika Srpska 14.11.2015 | 21:00
Izvještaj o napretku BiH fantastična vijest

Ističući da će to ponuditi građanima neku perspektivu za budućnosti, Bosić je u intervju "Avazu" rekao da je sve do sada bilo usmjereno na svađu i međusobne konflikte.

"Smatram da bi trebalo promovisati taj izvještaj i održati tu pozitivnu atmosferu u klimu koja je stvorena u posljednje vrijeme, koja pokazuje da stvari mogu da se rješavaju dogovorom i koncenzusom", naveo je Bosić.

Govoreći o mehanizmu koordinacije Bosić je izrazio uvjerenje da će dogovor biti postignut.

Što se tiče zakona o radu predsjednik SDS je izrazio nadu da će se u pripremi tog zakonskog rješenja uzeti u obzir stavovi sindikata i radnika. Prema njegovim riječima sve što dogovore sa sindikatima i radnicima SDS će podržati.

"Nametanje zakona koji će biti odbijen od radnika ne može biti prihvatljivo za nas . Očekujem da će doći do rješenja koja će biti prihvatljivo za sve i koja će ispuniti ono što traži agenda, ali i očekivanja radnika", rekao je predsjednik SDS.

Kometarišući eventualnu rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, Bosić je rekao da očekuje da vidi kako će stvari razvijati I hoće li SDA tražiti raskidanje ranijeg ugovora koji je potpisao Savez za promjene sa SDA i DF.

" Niko od nas, pa ni SDA, do sada nije tražio raskidanje tog ugovora. Očekujem da vidim kako će se stvari razvijati, hoće li SDA tražiti raskidanje I hoćemo li praviti novi dogovor", kazao je Bosić, dodajući da prvo treba da čuje šta je razlog za to I šta je prijedlog.

"Mi, u principu, nemamo nekih specijalnih interesa da određujemo koalicione partnere u Federaciji BiH. Ali, imamo sporazum sa DF i SDA. Ako SDA želi da mijenja taj sporazum, treba da predloži nešto drugo", kazao je Bosić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

podrska

14.11.2015 21:58

BOSIC GLAVNI POSTAJE SRECOM PO NAS

ODGOVORITE
Name

Igor

15.11.2015 04:13

Gdje zivis ti covjece ? O kakvim vjestima ti pricas ? O dobrim vijestima ? Plata ti je legla 5,6 hiljada/tisuca ,svejedno. Tebi su dobre vijesti ...

ODGOVORITE
Name

Goran

15.11.2015 09:49

E jesmo napredovali u tri PM!

ODGOVORITE