EP: ''Orlići'' sa Italijom u Novom Sadu - 1:1!

Evrogol Milinković-Savića za remi sa Italijom! Mlade reprezentacije Srbije i Italije remizirale su 1:1 (0:0) na "Karađorđu", u derbiju grupe 2 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo 2017.!

Fudbal 13.11.2015 | 20:40
EP: ''Orlići'' sa Italijom u Novom Sadu - 1:1!

Obe selekcije su i dalje neporažena, posle po tri pobede prvi put su ostale bez trijumfa, ali su ostale na deobi prve pozicije.

U veoma uzbudljivom meču oba tima su imala periode svoje dominacije, Srbija je povela početkom drugog poluvremena golom Sergeja Milinković-Savića, ali Italijani stižu do izjednačenja preko Kataldija desetak minuta kasnije.

Italija je bila za nijansu bolja, možda je bolje reći opasnija na Karađorđu, dominirala je u prvih 25-30 minuta kada je imala nekoliko dobrih gol šansi, do nekih je došla i zahvaljujući greškama "orlića", koji su ipak uspeli da odole.

U tom periodu se sa nekoliko intervencija u svom kaznenom istakao Vukašin Jovanović, dok je stopostotnu šansu propustio Berardi. U završnici poluvrmena Srbija se oslobađa pritiska i kreće ka golu rivala, da bi u 38. minutu Aleksandar Čavrić propustio zicer nakon centaršuta Grujića.

Minut kasnije Milinković-Savić je zamalo glavom zatresao mrežu, ali je Kranjo bio oprezan, da bi s druge strane Radunović ispravio katastrofalnu grešku Zdjelara koji je poklono šansu gostima.

U prvom napadu u drugom poluvremenu Srbija stiže do vođstva, centaršut Milinković-Savića imao je neobičnu putanju, pa je prevario Kranja i završio u mreži.

Međutim, Italijani samo deset minuta kasnije krunišu novu inicijativu te pogotkom Kataldija vraćaju rezultat u egal. Usledilo je još desetak minuta otvorene igre oba tima, bilo je opasnosti i za Radunovića i Kranja, ali ne i novih golova.

U poslednjih pola sata umor je stigao igrače oba tima, tempo je značajno opao, a s njim i su nestale i konkretne akcije. Završnica je donela i oprezniju igru na Karađorđu, pa su dva tima podelila bodove.

Srbija u sledećem kolu gostuje trećeplasiranoj Sloveniji u utorak, dok Italija istog dana dočekuje "fenjeraša" Litvaniju.

U21, EURO kvalifikacije:
Srbija – Italija 1:1 (0:0)
Milinković-Savić 47 – Kataldi 56

Srbija: Radunović – Antonov, Veljković, Jovanović, Gajić – Milinković-Savić, Maksimović (Luković 62'), Zdjelar, Grujić – Čavrić (Šaponjić 89'), Ožegović (Jović 75')

Italija: Kranjo – Bareča, Rugani, Romanjoli, Konti – Benazi, Mondragora, Kataldi – Berardi, Čeri (Piju 74'), Boateng (Garitano 62')

Komentari / 0

Ostavite komentar