Osuđenike će čuvati krokodili i pirane?

Voditelj indonezijske agencije za borbu protiv droga nekoliko dana nakon što je predložio izgradnju zatvora za osuđene na smrtnu kaznu koje bi čuvali krokodili, proširio je ideju i najavio da će angažovati i tigrove i pirane.

Svijet 13.11.2015 | 12:30
Osuđenike će čuvati krokodili i pirane?

Budi Vaseso šokirao je javnost idejom koju brani procjenom da bi krokodili bili bolji čuvari od ljudi jer ih se ne može potkupiti i da bi oni okruživali zatvore u kojima su osuđenici na smrt zbog trgovine drogom.

Vlada je nakon te njegove ideje pohitala da objasni da se radi o šali, no Vasese je ideju u petak razradio i u nju uključio i tigrove i pirane. Takođe, izvijestio je javnost da je već nabavio dva krokodila i da ih proučava te da planira angažovati oko hiljadu krokodila-čuvara.

Pirana nema u Indoneziji, radi se o vrsti koji živi u južnoj Americi.

Indonezija je zemlja koja ima jedan od najstrožih zakona protiv droga i upravo je istekao četverogodišnji moratorijum na izvršenje smrtnih kazni.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ранко75

13.11.2015 13:05

Требали бисмо се и ми укључити у овај пилот-програм. Наравно после промјене власти и доношења Закона о поријеклу имовине

ODGOVORITE
Name

car

13.11.2015 13:35

Veoma konstruktivan prjedlog pametan covjek ova garnitura vlasti u RS u je toliko ogrezla u kriminal da ako budu procesuirani bili bi spremni da potkupe i cuvare a dobar dio cuvara je dosao do posla preko istih politicara tako da je prjedlog ok.

ODGOVORITE
Name

Md

13.11.2015 14:31

Samo ove nase netreba da cuvaju krokodili nego ih treba upotrijebiti kao hranu za krokodile

ODGOVORITE