Đurić: Ne pristajemo na igru Prištine

Beograd ne pristaje na igru Prištine jer kosovski Ustavni sud nema šta da se pita o dogovoru o Zajednici srpskih opština koji su najviši politički predstavnici usaglasili u Briselu uz posredovanje EU, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Srbija 13.11.2015 | 11:30
Đurić: Ne pristajemo na igru Prištine

"Nećemo da, kako oni očekuju, sedimo besposleni i nervozno iščekujemo šta će da kaže njihov Ustavni sud. Nas to uopšte ne zanima. Imamo usaglašen i potpisan sporazum, imamo rokove, dakle gospodo izvolite sprovedite ono što je dogovoreno", rekao je Đurić povodom izjave Edite Tahiri da ukoliko Ustavni sud Kosova oceni da je Sporazum o ZSO u suprotnosti sa ustavom, onda će taj sporazum ponovo biti predmet dijaloga.

Đurić je naveo da je ustavni sud u Prištini suspendovao primenu briselskog dogovora o ZSO do 12. januara sledeće godine, do kada bi, kaže, navodno trebalo da oceni ustavnost tog dokumenta.

"Uz ovakvu kampanju u prištinskim medijima i političkoj javnosti nije teško da zamisli kakva će ta ocena da bude", rekao je Đurić i naveo da je jasno da Priština nema nameru da stvori pretpostavke za formiranje ZSO u roku koji je nedvosmisleno preciziran u Briselu.

Đurić kaže da je opšte poznata stvar da je ZSO Srbiji glavni motiv za učešće u briselskom dijalogu, a Srbima na Kosovu glavni motiv za učešće u političkom životu i da zato Beograd ne pristaje na igru Prištine.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Komšo.

13.11.2015 16:47

BRAĆO SRBI NEDAJTE DA VAS ZAJEBU ŠIPTARI.VI STE IZMISLILI STRUJU, A ONI SU JOS U SREDNJEM VEKU.

ODGOVORITE