Ponovo pokrenuta stranica sa polugolim srednjoškolkama

Iz dana u dan u Bosni i Hercegovini sve je izraženija zloupotreba društvenih mreža za vulgarnu prozivku, naročito djevojaka. 

Bosna i Hercegovina 11.11.2015 | 20:33
Ponovo pokrenuta stranica sa polugolim srednjoškolkama

Najnoviji primjer takvog slučaja zgrozio je Sarajlije, nakon što se ispostavilo da je neko na društvenoj mreži Fejsbuk otvorio stranicu "Sarajevski Glamour 2" na kojima objavljuje fotografije, ali i imena djevojaka, većinom srednjoškolki iz glavnog grada BiH.

Stranica je kreirana prije dva dana i do sada je prikupila više od 360 lajkova i brojnih komentara, među kojima su i oni pogrdni, s tim da ima i onih koji osuđuju ovu zloupotrebu.

Podsjetimo, i prije su pripadnici Odjeljenja za sajber kriminal Federalne uprave policije primali dojave o postojanju stranice “Sarajevski Glamour”, gdje su postavljane fotografije djevojčica, učenica bh. srednjih škola, u eksplicitnim pozama, često samo u donjem rublju i intimnim kontaktima s djevojčicama ili dječacima uz brojne neadekvatne komentare za njihov uzrast.

Međutim, nakon što je jedan od građana Sarajeva proslijedio policiji internet-adresu sporne stranice, ona je ubrzo nakon prijave ugašena, piše Avaz.

Ostaje da se vidi koliko će trebati Fejsbuk administratorima da ugase i ovu stranicu.

Izvor: Pressrs.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

12.11.2015 05:28

Зар није такође срамно да средњошколке своје голишаве слике постављају на фејсбук одакле свако може да их преслика?

ODGOVORITE