Napeto između Slovenaca i Hrvata!

Kako prenose hrvatski mediji hrvatska interventna policija došla je na granicu sa Slovenijom sa namjerom da ukloni bodljikavu žicu sa granice koju su postavili Slovenci. međutim odustali su od te namjere. Slovenci su, navodno, žicom zašli na hrvatsku teritoriju. 

 

Region 11.11.2015 | 22:39
Napeto između Slovenaca i Hrvata!

Hrvati su imali namjeru ukloniti slovenačku ogradu, ali je iz hrvatskog MUP-a stigla informacija da će se prije svega pokušati uticati na slovenačke vlasti da sami skinu žicu.

Hrvatska interventna policija trenutno povlači se s granice, a načelnik zagrebačke policije Goran Burušić prenio je zahtjeve Slovencima i ujutro se očekuje da pomjere ogradu s hrvatske teritorije, javljau reporteri sa granice.

Načelnik zagrebačke policija Goran Burušić našao se sa slovenskim kolegom i upozorio ga na ogradu koja je postavljena na hrvatskoj teritoriji i to na čak 7 katastarskih jedinica. Slovenska strana je poručila kako će obavijestiti nadležne te će onda odrediti ko će pomjeriti tu ogradu.

Slovenci su uvjeravali ranije kako prilikom postavljanja ograde neće povrijediti hrvatsku državni teritoriju, ali upravo to se dogodilo kod GP Harmica.

Reporteri su prenosili informacije o napetosti na granici, jer su i slovenačka i hrvatska interventna policija bile prisutne s obje strane granice.

Podsjetimo, hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić smatra da je podizanje žice na slovenačkoj granici prema Hrvatskoj bacanje novca i da bi djelotvornije bilo ispunjavati dogovorene obaveze, u vezi s čim je najavio inicijativu za novi sastanak ministara unutrašnjih poslova jer, kako je kazao, videokonferencije nisu djelotvorne.

"Podizanje žice je nepotrebno bacanje novca. Puno važnije bi bilo da naprave privremeno utočište za izbjeglice, kapaciteta kao i ovo naše, prilagođeno za zimske uslove. Umjesto toga pokušavaju poslati signal da se granice postepeno zatvaraju, a on ima suprotan efekt tako da još više ljudi dolazi", izjavio je ministar Ostojić na konferenciji za novinare u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Izvor: Nova TV, N1, Foto: Nova TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Crni

12.11.2015 05:44

Napeto kao u hali

ODGOVORITE
Name

Srbo

12.11.2015 09:31

Dabogda se pobili, ni jedni ni drugi nisu ni za k...c nema ljudstva u slovencu i hrvatu

ODGOVORITE
Name

Jasno i glasno

12.11.2015 15:36

Bacaju pare na ogradu koja se lako moze preskociti a pri tom i prave sebi probleme jer su jos u granicnom sporu s Hrvatakom. Sad pokusavaju da se ograde i zapecate fakticko stanje sto moze da digne tenzije i dovede do sukoba

ODGOVORITE