Slovenija: Počinje izgradnja ograde

Slovenačka vojska i policija obezbjeđivaće gradnju žičane ograde na granici sa Hrvatskom, koja će početi danas oko podneva.

Region 11.11.2015 | 11:40
Slovenija: Počinje izgradnja ograde

Logističke pripreme za postavljanje žice počele su rano jutros, a ograda visoka 180 centimetara najprije će biti postavljena u blizini Brežica, javlja Slovenačka novinska agencija.

Postavljanje ograde u skladu je sa najavom slovenačkog premijera Mire Cerara, koji je rekao da će time biti bolje kontrolisan očekivani izbjeglički talas, ali i spriječena humanitarna katastrofa do koje bi zimus moglo doći ukoliko bi migranti dolazili na granicu šengenske Evrope.

Hrvatski mediji javljaju, pozivajući se na slovenačke izvore, da će žičanu ogradu oko podneva početi da postavljaju vojska i civilna zaštita Slovenije.

Na auto-putu između Krškog i Brežica jutros je primijećen konvoj vojnih kamiona koji se kretao prema Dobovi, a onda skrenuo prema Velikom Obrežu, dok je slovenačka policija zatvorila pristup tom području.

Prema posljednjim informacijama, slovenačka vojska obezbjeđuje granicu u Rigoncu.

Prevoz izbjeglica iz Hrvatske u Sloveniju nastavljen je tokom noći, a u Dobovu su jutros stigla dva voza sa nešto više od 2.000 migranata.

U Hrvatsku je juče stiglo više od 6.000 migranata.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Labud

11.11.2015 11:30

Ciganine brate razvuci tu žicu ....

ODGOVORITE
Name

zicu daj pa kuliraj,

11.11.2015 11:58

Cerar Miro odabiro, ide zica kod Brezica.