Nadal: Opet sam onaj stari! Aplaudirajte Đokoviću!

Rafael Nadal rekao je da ove godine nije osvojio ni jedan veliki trofej zbog "povrede mentalne prirode", ocenivši da je Novak Đoković zaslužio epitet najboljeg.

Tenis 11.11.2015 | 19:40
Nadal: Opet sam onaj stari! Aplaudirajte Đokoviću!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena priznao je da je ove godine prvi put u karijeri zbog psihološke nesigurnosti "sumnjao u svaki svoj udarac".

"Đoković je potpuno zasluženo najbolji na svetu i na tome mu treba aplaudirati", rekao je Nadal, a prenosi španski "Sport".

On je, ipak, dodao da je u poslednja dva meseca uspeo da vrati samopouzdanje.

"Sada sam ponovo onaj stari, udaram lopticu po osećaju, uspevam da kontrolišem emocije i ponovo uživam na terenu", rekao je Nadal.

On je naglasio da je taj raniji osećaj sumnje u sebe proizašao kao posledica fizickih povreda koje su ga pratile poslednjih godina.

"Sa fizičkim povredama gobi se i sigurnost. Čovek traži više od sebe i tu se onda stvari zakomplikuju. Trebalo mi je sedam meseci da vratim psihološku stabilnost", priznao je Nadal.

Španski teniser koji je u karijeri osvojio 14 gren slem titula naglasio je da se nada uspesima u narednom periodu, počev od završnog Mastersa u Londonu, gde će pokušati da osvoji jedinu veliku titulu koja mu nedostaje.

"Izuzetno sam motivisan, ne znam šta može da se desi, ali pokušaću da igram što je moguće bolje na podlozi koja mi ne odgovara", rekao je Nadal i dodao da se u današnjem tenisu "misli više nego ranije".

Nadal je dodao da "se nikad ne zna" da li će mu Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. biti poslednje u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar