Murinjo: Igrači mi vjeruju, biće sve u redu!

Trener Čelsija Žoze Murinjo oči u oči sa medijima posle novog poraza u Premijer ligi. "Jedini krivac sam ja. Za moje igrače učiniću sve", rekao je, kao i: "Igrači mi veruju, a novinarske insinuacije su tužne". Teri: "On je najbolji".

Fudbal 06.11.2015 | 08:00
Murinjo: Igrači mi vjeruju, biće sve u redu!

Pre više od 10 godina, posle finala Lige šampiona koji je osvojio sa Portom, tadašnji trener portugalskog tima Žoze Murinjo izjavio je da zna da će jednog dana doći loše vreme, kiša, porazi, posrtanja...

Na ovo ga je podsetio njegov prijatelj juče, poslavši mu te izjave, a Murinjo ih je, u susretu sa novinarima, posle poraza od Liverpula (1:3), da kaže ovo:

"Rekao sam tada i da ću loše rezultate prihvatiti dostojanstveno kao što je tada veliki uspeh".

Žoze Murinjo je pod velikim pritiskom posle očajnih rezultata Čelsija u Premijer ligi, mediji na Ostrvu mu uručuju otkaz svako malo, ali on se ne da.

Upitan da li je razgovarao sa gazdom Čelsija, bogatim Rusom Romanom Abramovičem, odgovorio je:

"Ne moram na to da vam odgovorim... Očekujem da ostanem ovde do kraja tekućeg ugovora, a to znači četiri godine ili nešto manje - tri godine i sedam meseci".

Murinjo ističe da će nastaviti da preuzima krivicu na sebe za loše rezultate, uz poruku:

"Za moje igrače uradiću sve i tako će uvek biti".

On je rekao i da nisu tačne informacije da je tražio od svojih igrača da promene igru, kao i da i dalje veruje da će se sve preokrenuti, da nije izgubio samopouzdanje... Ocenio je i da je više faktora uticalo na loše rezultate u Premijer ligi.

"Da je reč o samo jednom problemu, to bi bilo lako rešiti, ali nije, ovde je više faktora... I to je sve što ću vam reći tim povodom", dodao je u svom stilu.

Kaže da je i serija loših rezultata "novo za njega", ali da se trudi da prevaziđe situaciju.

"Pokušavam svaki dan da analiziram, pripremam treninge i utakmice... To radim svakog dana. Zato sam i dobar (u ovome što radim). Da sam loš, ovakvi rezultati bi došli ranije... Jedanaest godina posle tog finala Lige šampiona, stekao sam priličnu otpornost u ovom poslu, na prirodu fudbalske igre, a ja sam u ovom trenutku stabilan i dovoljno jak da se suočim sa ovom situacijom", rekao je Portugalac.

Kaže i da su igrači ujedinjeni i da su gluposti priče da postoji pobuna protiv njega, naravno uz obavezni osvrt na pisanje medija:

"Vi optužujete mlade fudbalere za neiskrenost, pobunu. Da ja vas optužim tako, da ste nepošten novinar, verujem da bi vas to mnogo iznerviralo i verovatno biste preduzeli neke pravne korake protiv mene. Na kraju krajeva, to je pitanje za igrače, ne za mene. Ja znam da oni daju sve od sebe na treninzima i da su ujedinjeni".

Potom je došao red i na igrače da kažu nešto, odnosno na njihovog izabranog predstavnika, reč je o kapitenu Džonu Teriju, koji je rekao da tim "100% uz trenera", za kojeg je rekao da je "najbolji na svetu".

O mogućnosti da Murinjo dobije otkaz, Teri je rekao:

"Ne, do toga neće doći. Klub je pokazao veru u najboljeg trenera u svojoj istoriji. Murinjo je daleko najbolji trener sa kojim sam radio. I verujem da će se sve preokrenuti u našu korist. Ne ako, ne ali. Siguran sam da će se to dogoditi i on će ostati na klupi do kraja sezone i biće ovde i kada ja prestanem da igram fudbal. On će ovaj klub odvesti napred".

O SUDIJAMA...
Murinju smeta to što treneri ne smeju da pričaju o suđenju, a isto tako i to što se sudije ne oglašavaju, jer... "Treneri, bilo da pobeđuju ili gube, moraju da izađu pred novinare. Ako vi očekujete do nas da stalno pričamo otvoreno i iskreno, a prete nam kazne... dobijaćete samo dosadne odgovore. Navijači žele da vide i osete strast, to je ono što ih zanima. Bilo je sudijskih odluka koje su nam naškodile, a bilo je i biće onih koje su nam išle u prilog. Protiv Vest Bromviča me sudija Mark Klatenburg isključio. Video sam ga ponovo u subotu (protiv LIverpula). Razumeli smo se da se ne razumemo.Razgovarali smo u četiri oka, iza zatvorenih vrata. Trener mora da izađe pred TV i medije i tada njegova strast izlazi na videlo. A to navijači žele da vide. To što se trener zanima za fudbal, priča strastveno, ali onda dobije kaznu. Teško je i sudijama, takođe. Oni imaju težak posao, moraju brzo da donose odluke. Dajte i njima priliku da kažu šta misle".

Komentari / 0

Ostavite komentar