Surčinac vozio sa 5,5 promila alkohola!

Surčinac S. M. (26) "naduvao" je u nedelju veče nestvarnih 5,5 promila alkohola u krvi i upisao se u listu srpskih rekordera koji su seli da voze "mrtvi pijani". Policija ga je zaustavila u beogradskom naselju Ledine, sat iza ponoći, dok se vraćao iz grada svojom "opel korsom". Bio je "ubijen" od alkohola, ali je sve vreme tvrdio da je - sposoban da vozi.

Srbija 03.11.2015 | 10:11
Surčinac vozio sa 5,5 promila alkohola!

"Popio sam samo tri piva, taj aparat vam ne valja", zaplićući jezikom pravdao se Surčinac, koji već nekoliko godina radi u Rusiji.

"Eto tu blizu živim, odoh kući da spavam. Ma, pišite vi šta hoćete, a ja odoh kući...

Saobraćajci su ga zamolili da im preda ključeve od auta, što je mladić ubeđivanja jedva poslušao. Parkirali su "korsu" sa strane, a njega zamolili da sedne u njihov automobil.

"Hoćete vi sada da me vozite kući da spavam" pijan je upitao dok je ulazio u policijsku "maricu". Zaspao je čim je policijski "punto" krenuo.

PRAKSA

Stručnjaci upozoravaju da ljudi treba da budu obazrivi kad piju, jer mnogi faktori utiču na povećanu alkoholisanost. Na to utiču loše zdravstveno stanje, vreme i način konzumiranja alkohola, jačina i količina pića, mala telesna masa, brzina konzumiranja pića, njegova temperatura. Pogotovo je pogubno piti na prazan želudac, jer vam tad alkohol prodire u krv za samo 30 do 60 minuta.

Međutim, umesto u svom krevetu, mladi Surčinac je noć proveo u sobi za trežnjenje, u stanici saobraćajne policije, kao i još 39 beogradskih vozača, koji su preksinoć imali više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Saobraćajci su, inače, tokom vikenda na teritoriji Beograda otkrili gotovo 700 vozača, kod kojih je alkometar zabeležio prisustvo alkohola. Njih čak 326 imalo je više od 1,2 promila.

S. M. je izašao iz policije u ponedeljak oko 13 sati, posle dvanaestočasovnog trežnjenja. "Zaradio" je, kao i ostale mu "kolege", prijavu zbog upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Iako je "naduvao" čak 5,5 promila S. M. nije usamljeni na lestvici srpski rekorder u ovoj "disciplini" - prvo mesto deli sa još dvojicom "kolega" iz Niša i Užica.

"U ovakvim ekstremnim slučajevima alkoholisanosti vozači su najčešće uhvaćeni neposredno nakon što su izašli iz kafane ili neposredno pošto su popili veću količinu pića", kažu saobraćajci.

Reč je i o osobama koje imaju visoku toleranciju na alkohol.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

антиАЛКОХОЛИЧАР

03.11.2015 11:02

А кoлики је светски рекорд?

ODGOVORITE