Bazel: Federeru titula i kraj crnog niza protiv Nadala!

Švajcarski teniser Rodžer Federer prekinuo je niz od pet uzastopnih poraza od Rafaela Nadala i osvojio titulu u Bazelu.

Tenis 01.11.2015 | 19:20
Bazel: Federeru titula i kraj crnog niza protiv Nadala!

Federer je u 34. međusobnom duelu došao do 11. pobede nad Nadalom, rezultatom 6:3, 5:7, 6:3 i prekinuo niz od pet uzastopnih neuspeha.

Iako je važio za velikog favorita, Švajcarac se poprilično namučio protiv igrača koji mu je najveća noćna mora, a koji polako diže formu posle, za njegove standarde, slabe sezone.

Rodžer je osvojio svoju 88. titulu u karijeri, ukupno šestu u 2015. godini i u dobrom raspoloženju čeka završnicu sezone.

Prvu pobedu nad Špancem još od marta 2012. najavio je na startu, veoma agresivnim napadima iz forhenda. Nadal se držao do 2:2, ali je onda domaći predstavnik ubrzao i napravio prvi brejk. Izvukao se u sledećem gemu, a onda i još jednom oduzeo servis rivalu za prvi set.

Posle nekoliko propuštenih šansi u drugom delu igre usledila je kazna Nadala koji je sve bolje čitao servise Federera. Iskoristio je prvu u šestom gemu i lagano odservirao za 1-1.

Kako je odlučujući set odmicao, tako je uzbuđenje raslo, a više živaca u završnici je imao Rodžer. Pri rezultatu 4:4 je došao do 30:0, Nadal se vratio i imao gem loptu, ali je onda napravio dve greške i omogućio rivalu da servira za meč.

Poslednji gem ponudio nam je sve što rivalstvo Fedal nudi – servis-volej igru Švajcarca, sjajne riterne Španca, ali je ponovo servis napravio razliku.

Komentari / 0

Ostavite komentar