Video: Karijeva liga – 93 poena Pelikansima u dva meča!

Da li je ovo Karijeva liga? Da li je MVP bolji nego što je bio prošle godine kada je vodio Golden Stejt do titule?

Košarka 02.11.2015 | 17:00
Video: Karijeva liga – 93 poena Pelikansima u dva meča!

Ovim naslovima vodeći američki mediji potražili su način da objasne fantastičnu formu Stefa Karija na početku nove sezone.

Plej Voriorsa dominirao je najjačom ligom sveta prošle sezone, predvodio ekipu do prstena i sasvim zasluženo dobio titulu najkorisnijeg igrača.

Nije ga mnogo bilo u predsezoni, ali je eksplodirao već na prvom meču protiv Nju Orleansa postigavši 40 poena, uz 7 asistencija i 6 skokova. Protiv Hjustona u reprizu finala Zapada dao je 25, da bi u noći između subote i nedelje ponovo pocepao mrežicu ’Pelikana’.

Kari je u trećem meču sezone ubacio 53 poena (17-27 iz igre, 8-14 za tri poena, 11-11 bacanja) za nešto manje od 36 minuta na parketu. Osim toga upisao je 9 asistencija, 4 uhvaćene, 4 ukradene i samo 2 izgubljene lopte.

Jedan poen falio mu je za rekord karijere, ali je zato u trećoj četvrtini pogodio trojku sa više od devet metara preko ogromnog Entonija Dejvisa. Centar domaćih nazvao je taj pogodak glupim šutem, ali je on bio sve samo to ne.

„Svi su se zabavljali. Smejao sam se sebi što sam uopšte uzeo taj šut“, rekao je Kari.

Momak Ohaja odigrao je fantastičnu treću deonicu u kojoj je ubacio 28 poena, dva više od celokupne protivničke ekipe. Mnogi igrači u prošlosti NBA lige imali su slične učinke, ali verovatno niko nije uspevao da sa takvom lakoćom igra košarku kao Stef Kari.

Osim nemogućih šuteva delio je asistencije kako god je želeo, posebno se izdvaja ona preko glave za Harisona Barnsa, a prodorima je izluđivao svakog ko ga je na ovom meču čuvao.

27-godišnji plej je tako Nju Orleans Pelikansima napunio koš sa 93 poena u dve utakmice!

„Uvek sam imao samopouzdanja. Konstantno pokušavate da budete bolji kao igrač i dođete do višeg nivoa. To je ono što ja pokušavam ove sezone. Blagosloven sam što sam zdrav. Osećam se punim energije, poprilično snažnim na parketu. Igram slobodno, zabavljam se i obično se dobre stvari dešavaju kada se sve to spoji“, dodao je Stef.

U prve tri utakmice najjače lige na svetu prosečno je beležio skoro 40 poena i tako najavio da želi da ponovi uspeh iz prošle sezone.

„Potpuno je promenio tok utakmice. Posle druge uzastopne noći lako je reći: ’Mi nismo uspeli, umorni smo’. Ali to nije način na koji je on završio utakmicu. Sjajno ’upada’ u rupe, bira prava mesta kuda da se kreće. Menja pravac kao lud! Međutim, ono što je najvažnije sam mu rekao na terenu: ’Čoveče, ti se ponašaš kao da je ovo tvoja liga“, dao je Drejmond Grin odgovor sa početka teksta.

Komentari / 0

Ostavite komentar