Singapur: U finalu Kvitova - Radvanjska!

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska savladala je Garbinje Mugurusu sa 6:7 (5-7), 7:5, 6:3 u polufinalu završnog Mastersa u Singapuru. Češka teniserka Petra Kvitova savladala je Mariju Šarapovu sa 6:3, 7:6 (7-3) u drugom polufinalu završnog WTA turnira u Singapuru.

Tenis 31.10.2015 | 21:20
Singapur: U finalu Kvitova - Radvanjska!

Radvanjska je izgubila prva dva meča u grupi, ali je na kraju uspela da se provuče do polufinala, dok je Mugurusa dominantno prošla dalje sa tri pobede.

Ipak, ponovo se pokazalo da to ne mora ništa da znači, pa je iskusnija Poljakinja uspela preokretom da dođe do finala.

“Ne znam kako sam se vratila posle prvog seta. Bio je fantastičan meč od početka do kraja, sa mnogo trčanja i dugih razmena“, rekla je 26-godišnja Radvanjska.

U prvom setu Poljakinja je vodila sa 4:1, ali je onda Mugurusa zaigrala sjajno, izjednačila na 4:4 i propustila dve brejk lopte u devetom gemu. Ipak, što nije tada, Španjolka je uradila u taj brejku i došla je do vođstva u setovima.

Aga se nije obeshrabrila i munjevito je rešila drugi set napravivši dva brejka u prva tri gema, a činilo se da ćemo sličan scenario videti i u trećem setu, pošto je Poljakinja povela sa 3:0.

Međutim, Garbinje se konsolidovala, uspela da izjednači na 4:4, ali joj je u 12. gemu ponovo popustila koncentracija – jednu meč loptu je spasla, ali je na drugoj poslala bekhend u mrežu.

Kvitova je blistala u prvom setu i sasvim zasluženo ga je osvojila, ali činilo se da u drugom Šarapova pronalazi formu iz grupnog dela takmičenja.

Stvorila je Ruskinja dupli brejk viška već na startu i čuvala ga je do vođstva 5:2, a pri rezultatu 5:3 čak je imala i set loptu na servis rivalke.

Međutim, Kvitova je slala duboke loptice, bila je konstantnija i uspela je da se vrati u set, da bi u taj brejku bila smirenija, dočekala greške Šarapove i ostvarila veliki trijumf, četvrti u deset okršaja sa Ruskinjom.

Baš kao i u prvom polufinalu između Radvanjske i Muguruse, teniserka sa jednom pobedom u grupi dobila je onu koja je imala skor 3-0.

Finale Kvitova – Radvanjska igra se u nedelju od 11.30, a Čehinja vodi sa 6-2 u međusobnom skoru, uključujući i trijumf u jedinom meču ove sezone u Nju Hejvnu (7:5, 6:4).

Komentari / 0

Ostavite komentar